"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HR Tech Solutions provider Circle8 helpt middelgrote ondernemingen met total talent management

Het diverse aanbod van extern talent en de grote vraag ernaar brengt vaak onduidelijkheden en risico’s met zich mee. Zo ook bij KMO’s die niet altijd op de kennis van een beslagen HR-afdeling kunnen beroepen. Circle8 ondersteunt middelgrote bedrijven die hun inhuur van extern talent onder controle willen krijgen.

Total Talent Management ook bij KMO’s

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het belang van total talent management.  Toch zijn het slechts enkele grote organisaties die er daadwerkelijk al mee aan de slag kunnen én gaan.  Circle8 begeleidt middelgrote bedrijven in België die aan hun total talent strategie willen bouwen.  

De HR provider is geen ongekende in de Europese markt van intermediairen.  “Onze internationale groep biedt business oplossingen als MSP, brokering, RPO, Contract Management en Recruitment.  90% van onze dienstverlening richt zich op IT staffing”, duidt Ineke Kooistra, CEO van Circle8 Group.

Service verleen je regionaal en lokaal. – Myranda Dyck

Lokale dienstverlening binnen een internationaal kader

“De inhuur van extern talent wordt complexer omwille van de steeds grotere vraag en de nood om met verschillende partijen samen te werken om die nood in te vullen.”, benoemt Ineke Kooistra wat ze internationaal en ook in België ziet gebeuren.

“De uitdaging bij een dienstverlening aan bedrijven in een internationaal kader is het verschil in wet- & regelgeving, de business cultuur en de manier van communiceren.  Zelfs binnen die internationale samenwerking verleen je service regionaal en lokaal”, licht Myranda Dyck, Managing Director Belux, de doorstoot van de groep naar België toe.

MSP is meer dan een theoretische analyse

Myranda Dyck stelt vast dat er de voorbije twee jaren in België een einde kwam aan een aantal bestaande MSP-constructies omdat het resultaat niet in lijn was met de verwachtingen.

“De vraag van de organisatie naar hulp bij het inhuren van extern talent zou moeten bepalen welke oplossing geboden wordt.  Toch wordt er nog te veel snel geschakeld naar een request for proposal waar dan vooral op de prijs gespeeld wordt.”

Ze raadt bedrijven daarom aan verder te kijken dan een theoretische analyse en zich de vraag te stellen of een MSP relevant is voor wat ze willen doen, willen besparen en willen bereiken. “Een MSP brengt een bedrijf in een proces van verandering en dat doe je best niet ondoordacht.”

Een MSP brengt een bedrijf in een proces van verandering en dat doe je best niet ondoordacht – Myranda Dyck

Middelgrote bedrijven met een technisch karakter tussen wal en schip

“Ook heel wat kleinere kennisbedrijven hebben nood aan extern talent maar weten niet goed hoe daar contractueel en juridisch mee om te gaan.  Vaak vonden ze in het verleden geen antwoord op hun ‘te kleine’ vraag. ”, gaat Myranda Dyck verder.

Vaak beschikken ze niet over een HR-afdeling met kennis van verschillende samenwerkingsmogelijkheden.   Circle8 biedt die kleinere bedrijven met een technisch karakter, rekening houdende met hun budgetten,  een leidraad en ondersteuning in het realiseren van hun total talent strategie.

Als intermediair focus je best niet enkel op een goede samenwerking met de eindklant maar ook op die met de leveranciers. – Ineke Kooistra

Een ‘love brand’ voor alle betrokken partijen

“Als intermediaire organisatie kan je bedrijven ontzorgen door compliant te zijn met de lokale wet- en regelgeving, de risico’s weg te nemen en de administratie omtrent inhuur over te nemen.”, onderstreept Myranda Dyck het nut van het samenwerken met een gespecialiseerde externe partij.

“Als intermediair focus je best niet enkel op een goede samenwerking met de eindklant maar ook op die met de leveranciers.   Als Circle8 willen we dat mensen en organisaties echt zaken met ons willen doen.  We willen dat leveranciers en freelancers graag voor ons werken en dat klanten een echt verschil zien.”, benadrukt Ineke Kooistra de wens van Circle8 om een ‘love brand’ te zijn voor alle betrokken partijen.

Verouderde wetgeving is aan opfrissing toe

Myranda Dyck geeft nog mee dat de jongere generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt een ander beeld heeft van werk dan de oudere generaties.  Flexibel en hybride kunnen werken maakt dat steeds meer jongeren ervoor kiezen om niet op een payroll te staan maar net als freelancer te werken.

“Het beeld dat de Belgische overheid heeft van wat mensen willen strookt niet met de realiteit.  De arbeidswetgeving, die enkel spreekt over werknemer en zelfstandigen, is verouderd.  Er is nood om de wijzigingen in de arbeidsmarkt ook een plek te geven in die wetgeving.”, besluit ze.

 

Over Circle8

Circle8 is een internationale partner voor externe inhuur van professionals in de BeNeLux.

Als broker, intermediair en aanbieder van RPO en MSP dienstverlening brengen zij organisaties en talenten samen.  Circle8 wil met haar dienstverlening in de Benelux KMO’s en voornamelijk IT en TechTalenten met elkaar verbinden. Deze continue  stroom van talent zorgt voor blijvende groei van zowel professionals, partners als opdrachtgevers. Circle8 noemt dit ‘Total Talent Flow’, een nieuwe kijk op human capital.

 

Lees ook:

Barbara Uyttendaele
Barbara is coach bij Tikhodza en freelance content creator. Ze heeft een liefde voor levenslang leren en een streven naar continue verbetering. Een loopbaan van 20 jaar in de wereld van HR-dienstverlening versterkte haar nieuwsgierigheid naar hoe de wereld van werk evolueert en hoe organisaties en talenten hiermee omgaan. Inspireren, challengen en motiveren zijn haar drijfveren om mensen en organisaties in beweging te brengen. *** Barbara est coach chez Tikhodza et créatrice de contenu freelance. Elle est passionnée de formation continue et s'engage à l'amélioration permanente. Une carrière de 20 ans dans le monde des services RH a renforcé sa curiosité pour l'évolution du monde du travail et la manière dont les organisations et les talents y font face. Son leitmotiv ? Inspirer, stimuler et motiver pour activer les gens et les organisations. Bekijk alle berichten van #Barbara Uyttendaele