"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Over NextConomy

NextConomy is een onafhankelijk kennisplatform en community in België, dat een brug slaat tussen iedereen die betrokken is bij de veranderende wereld van (freelance)werk voor individuen en (flexibel) organiseren van werk door organisaties.

NextConomy is hét kennisplatform waar je discussies, meningen en informatie vindt over alles wat leeft bij freelancers en opdrachtgevers. NextConomy verbindt zo de werelden van opdrachtgevers en freelancers, en zwengelt het debat aan tussen alle betrokken partijen. We brengen daarom ook aanverwant nieuws en duiding uit de politiek, de academische wereld, vakbonden, over hr-technologie enz. Kortom, NextConomy is een online plek waar kennis, inzicht en opinies worden gedeeld.

Naast onze online aanwezigheid  zijn wij ook offline actief met kleinere en grotere netwerkbijeenkomsten, workshops, lezingen, trainingen en seminars. Daarnaast voeren we zelf onderzoek uit.

Onder de titel NextConomy Meetup organiseren we – in wisselende samenstelling –  denktanksessies en expertsessies. Gericht op dialoog, inspiratie & innovatie.

De NextConomy Mini Learnings zijn tweewekelijks, interactieve webinars van precies 45’ waarin we experten aan het woord laten rond een centraal thema uit de wereld van freelancers of van hun opdrachtgevers. Gericht op kennisdeling en professionaliseren.

Eigenzinnig & onafhankelijk

NextConomy brengt neutraal en objectief nieuws en duiding, aangevuld met opinies van belangrijke spelers uit het veld. Een onafhankelijke redactie verzorgt de nieuwsgaring en berichtgeving.

NextConomy partners zijn organisaties die betrokken zijn in de veranderende wereld van werk. Hun inzichten en ervaringen bieden NextConomy voeling met de realiteit en vormen een bron van inspiratie. Met hun partnership ondersteunen ze de missie van NextConomy en de werking van het kennisplatform.

Daarnaast geeft NextConomy de ruimte aan iedereen met een (eigen)zinnige mening om als gastauteur te schrijven over wat er goed en niet goed gaat in de wereld van ‘new way of work’.

Met betrekking tot artikelen en reacties hanteert NextConomy deze afspraken en gedragsregels

NextConomy is een initiatief van Marleen Deleu en Hugo-Jan Ruts.

NextConomy -Team

Kernteam & contact

  • NextConomy is een ‘fuzzy firm’ pur sang, zonder vaste structuren of grenzen. De partners van Nextconomy maken het mogelijk om nieuws te brengen en inzichten te delen, en zijn vaak mede-organisator van onze events. Gastauteurs maken het mogelijk om specifieke expertise te delen.
  • Daarnaast is een kernteam verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van NextConomy, het organiseren van onze offline activiteiten en het ondersteunen van onze gastauteurs.

Een idee, een opmerking? Spreek een boodschap in !

Het kern- en redactieteam bestaat momenteel uit:

Team NextConomy

  • Marleen Deleu (Hoofdredacteur)

0032 495 760 123
Bokrijkstraat 27
3500 Hasselt

Meer weten?

Wil je meer weten over NextConomy, onze plannen en ambitie? Ben je geïnteresseerd om partner te worden of gastblogger te zijn? Heb je een specifieke vraag of een interessante topic voor een interview? Neem dan zeker contact met ons op via onderstaand formulier.
    Ik ga ermee akkoord dat NextConomy mijn gegevens mag opslaan en verwerken.