Dossier

Interim-management

De interim-manager is een van de oudste vormen van iemand die tijdelijk zijn kennis, ervaring en expertise inzet voor een opdracht. Het is ook een vak in evolutie. Ooit was interim-management voorbehouden voor mannen boven de 50 die uitsluitend  aan crisismanagement deden.

Nu verandert de rol, positie en inhoud van opdrachten voor interim-managers. Net als hun profiel. En steeds meer haar profiel. Immers, de vrouwelijke interim-manager is in opmars.

Trends, nieuws, insights

Aanleiding genoeg om op NextConomy ruim aandacht te geven aan de veranderingen binnen de markt voor interim-management. Over verschuivingen in rollen, over nieuwe profielen, over bewegingen op de markt, over de rol van interim-managementbureaus.

Dat gaan we doen via interviews met interim-managers, het zichtbaar maken van de visie van opdrachtgevers, het rapporteren over (inter)nationale marktonderzoeken, discussies over het vak interim-management, over wat nu nog wel en niet interim-management is en wat de rol is van interim managementbureaus. En waarbij we steeds benieuwd zijn naar jouw mening, reactie en visie.

In onze nieuwsrubriek (zie ook de tag: interim-management) informeren we jou over de actualiteit rond dit onderwerp. Deze dossierpagina zal in de loop van de tijd steeds meer verrijkt worden met nieuwe verwijzingen en extra informatie.

Algemene informatie over interim-management vind je ook in een apart onderdeel van de kennisbank van NextConomy. Zowel voor opdrachtgevers als voor interim managers.