"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Next papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van NextConomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

Juridische gids inzetten extern talent in België

NextConomy is trots op deze eerste bundeling ooit van het wetgevend kader voor het inzetten van externe talenten in België. Deze gemakkelijk te begrijpen handleiding is het resultaat van eigen onderzoek en ervaringen, aangevuld met juridische kennis van partners.

In een steeds veranderende arbeidsmarkt nemen niet-traditionele arbeidssituaties toe, en daarmee ook het risico op verkeerde classificatie. Deze gids wil opdrachtgevers op weg zetten om dat risico te vermijden.

De download digitale versie is gratis beschikbaar. Gedrukte exemplaren kunnen op verzoek worden toegestuurd aan €29,50,- ex btw per stuk.


Download now >
Freelance ondernemen in Vlaanderen | SERV rapport 2023

Een 2023 update van het eerste rapport Freelance ondernemen in Vlaanderen, dat in 2017 door de Stichting Innovatie & Arbeid uitgebracht werd.

Het rapport focust op het verwerven van inzicht in de arbeidsmarktpositie van de zelfstandigen zonder personeel, die als zakelijke dienstverstrekker actief
zijn op tijdelijke- of projectbasis, met uitzondering van de gereglementeerde of vrije beroepen.


Download now >
VMS aanbieders in België & Nederland | Onderzoeksrapport 2023

Het zesde rapport “VMS-aanbieders in Nederland en België” (editie 2023-2023) geeft een actueel overzicht van de aanbieders van Vendor Management Systeem oplossingen die actief zijn in Nederland en België. Het rapport biedt geeft diep inzicht in de verschillen tussen die aanbieders. Daarnaast geeft het rapport een uitgebreid overzicht van de trends in de wereld van VMS.

(Het rapport is ook als printversie verkrijgbaar voor € 29,50 incl. btw en verzendkosten. stuur hiervoor een mail naar sales@zipconomy.nl)


Download now >
Freelance Management Systemen in België

Een Freelance Management Systeem (FMS) in een online platform en faciliteert alle operationele, financiële en juridische aspecten van de samenwerking van opdrachtgevers met freelancers. Van aanvraag tot betaling. In dit eerste, unieke, rapport zet NextConomy alle informatie over FMS op een rij en laat uitvoerig zien welke FMS-spelers actief zijn in België en wat zij te bieden hebben.


Download now >
MSP aanbieders in Nederland & België | Onderzoeksrapport 2022

Hoe zou het met de MSP–spelers in Nederland en België gaan? Hoe ervaren zij de vele turbulenties in de arbeidsmarkt en de onvoorspelbare economie in (post) coronatijden?  Wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan en hoe spelen ze daar op in? Zomaar wat vragen die we ons stelden in aanloop van dit 5de onderzoekrapport naar MSP aanbieders in Nederland en België.

Naast een gratis digitale versie die u hier kunt downloaden is dit rapport voor € 39,50 (incl. btw en verzendkosten) ook als ‘hard-copy’ te bestellen. Stuur daarvoor een mail met uw adresgegevens naar info@nextconomy.be 


Download now >
1 2 3