"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Wint studentenplatform Dibbs de War for Talent?

De online platformen van Dibbs begeleiden studenten doorheen hun studiejaren en hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Al meer dan 53.000 studenten gebruiken Dibbs en hiermee biedt het antwoord op de toenemende War for Talent.

Het studentenplatform Dibbs creëert een ontmoetingspunt tussen studenten, onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid. Door in te zetten op optimalisatie en internationalisatie van haar platformen, wil de organisatie dit cijfer verdrievoudigen. Zo wil Dibbs haar site en app uitbreiden naar Nederland en verbeteren om te voldoen aan de vragen van haar cliënteel.

Daarnaast zet Dibbs in op campagnes die het gebruikersaantal tegen de zomer van 2024 moeten laten groeien tot 150.000 studenten. Een eerste kapitaalronde bracht al 150.000 euro op. Dibbs zoekt echter nog partners en investeerders binnen de HR-branche om haar ambitie te vervolledigen.  

Dibbs voor studenten

Dibbs is een online platform dat studenten begeleidt tijdens hun studiejaren en hun overgang naar de arbeidsmarkt. Het platform biedt studenten diverse voordelen, waaronder kortingen op technologie en kleding, toegang tot (studenten)banen, evenementen en studentgerelateerde tips. Maar het zorgt vooral voor een digitale studieleidraad en veelvoud aan carrièrekansen.

Dibbs voor bedrijven

De platformen bieden een symbiotische werking tussen gebruikers en participerende bedrijven. De bedrijven krijgen niet enkel een voorstel op maat, maar krijgen ook toegang tot de digitale data van gebruikers. Het gaat dan over attesten, diploma’s, ID-informatie, rijbewijzen, bewijs van goede zeden, informatie van Student@work … Dit bespaart hen tijd en (financiële) moeite. Zo kunnen zij snel en makkelijk contact opnemen met studenten en pas afgestudeerden die voldoen aan het profiel dat zij zoeken.

Dibbs biedt een antwoord op de War for Talent door een talentenpool van studenten en pas afgestudeerden te creëren, waardoor bedrijven gemakkelijk toegang hebben tot gekwalificeerde kandidaten. Het platform versnelt het wervingsproces door bedrijven toegang te geven tot digitale gegevens van gebruikers, waardoor ze efficiënter kunnen werven.

Bron: Groeispurt in zicht voor digitale studentenplatform Dibbs

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert