"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

WorkID Gelanceerd: Het Universele Paspoort naar Werk

CEO van Federgon Ann Cattelain en Manager van het jaar Rika Coppens, voorzitter van de commissie Uitzendarbeid bij Federgon en CEO van House of HR, zijn beide bijzonder trots op de lancering van WorkID, het eerste universele en neutrale paspoort naar werk. “Elk initiatief dat de zoektocht naar werk vergemakkelijkt, juichen wij toe”, looft Alexander De Croo.

WorkID is het eerste universele en neutrale paspoort naar werk. Het moet kandidaten in staat stellen om op een moeiteloze wijze relevante persoonlijke gegevens te delen met door henzelf geselecteerde uitzendbureaus. Het initiatief, afkomstig uit de uitzendsector, heeft de ambitie om uit te breiden naar werkgevers in andere sectoren en strekt zich zelfs uit tot het ontsluiten van overheidsdata. De ambitie van WorkID is helder en kan samengevat worden in twee kernwoorden: snelheid en toegankelijkheid. Met WorkID wil de uitzendsector kandidaten nog sneller en vlotter aan een baan helpen.

Hoe WorkID Werkt

Een kandidaat voert eenmalig zijn persoonsgegevens in en deelt deze vervolgens met verschillende uitzendkantoren. De kandidaat behoudt de eigenaarschap van de gegevens en bepaalt met wie deze gedeeld worden. De mogelijkheid om persoonsgegevens ongelimiteerd aan te passen en aan te vullen, betekent voor de kandidaat eenvoudiger solliciteren, minder administratie, alle informatie op één plaats en verminderde kans op fouten.

Het kiezen voor het WorkID-platform betekent kiezen voor een centraal toegankelijk en neutraal platform waar zowel de kandidaat als de uitzendbedrijven baat bij zullen hebben.

Veiligheid Voorop

Gezien het gebruik van persoonlijke data, is aan de officiële lancering een uitgebreide testperiode voorafgegaan. De uitzendsector werkt samen met PIXID als softwareontwikkelaar en Doccle als technologiepartner voor het WorkID-project. Inloggen is mogelijk via Itsme, wat maximale veiligheid garandeert.

Toekomst

De sector streeft naar nauwere samenwerking met sociale secretariaten en overheden. De ambitie is om via het platform ook overheidsdata te ontsluiten, zodat iedereen die werkt toegang heeft tot persoonlijke werkgerelateerde informatie, handig samengebracht op één plek.

“Een belangrijk doel van de regering is de werkzaamheidsgraad in België te verhogen.” Elk initiatief dat de zoektocht naar werk vergemakkelijkt, juichen wij toe. Het WorkID-initiatief om gegevens te delen over de uitzendsector heen, met inachtneming van privacywetgeving, verdient lof. “We geloven in het potentieel van deze tool om een succes te worden,” aldus Eerste Minister Alexander De Croo.

“Opnieuw zijn we als sector pionier, en daar zijn we bijzonder trots op,” zegt Ann Cattelain, CEO van Federgon. “WorkID is een volgende logische stap na de introductie van de elektronische maaltijdcheque en elektronische arbeidscontracten. We zijn verheugd dat bij de start van het project al 60% van de markt overtuigd is van de meerwaarde van WorkID. We hopen dit platform in de nabije toekomst ook aan andere sectoren aan te bieden.”

Meer informatie over WorkID

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy