"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Interim management in België kent forse groei in 2021

Uit het jaarverslag 2021 van Federgon blijkt dat interim management in België vanaf de tweede helft van 2021 een forse groei kende. Met een omzet van 126,9 miljoen euro voor het volledige jaar laat interim management een groei van +9,3% zien ten opzichte van 2020.

Na het coronajaar opnieuw aansluiten bij de groei

Bij de 58 leden van Federgon Interim Management werden in 2021 in totaal 898 IM-opdrachten aangevraagd.  De evolutie van Interim Management in ons land sinds 2004 valt goed af te lezen uit Fig. 1.

De inzet van interim management expertise is vooral ingeburgerd voor financiële profielen en experten op vlak van administratie en juridische zaken. De verdeling per expertisedomein is als volgt verspreid binnen de sectoren (zie fig. 2):

  • Finance, Administratie & Legal: 62,3%
  • Hr-management: 12,4%
  • Logistiek & productie: 8,2%
  • Sales & marketing: 5,8%
  • Algemene directie: 4,3%
  • Andere: 3,6%
  • ICT: 3,4%

Vooral ingeburgerd voor financiële profielen en experten op vlak van administratie en juridische zaken.

Strategische oplossing

Interim management is al langer een interessante piste om ontbrekende (strategische) kennis binnen ondernemingen op te vangen. Een interim manager beschikt immers over de nodige ervaring en expertise, is snel inzetbaar en heeft voeling met de dagelijkse praktijk. Bovendien beschikt hij of zij vaak over een uitgebreid netwerk van experten, waardoor strategische dossiers in ondernemingen snel en efficiënt afgewerkt kunnen worden.

Omwille van de huidige oorlog om talent en de bijhorende krapte op de arbeidsmarkt, worden interim managers steeds frequenter ingehuurd door bedrijven.

Omwille van de huidige oorlog om talent en de bijhorende krapte op de arbeidsmarkt, worden interim managers steeds frequenter ingehuurd door bedrijven. De hierboven vermelde cijfers bewijzen dit. Interim management is veel meer dan een noodoplossing of een manier om een crisisperiode binnen een organisatie te overbruggen. Bovendien geven interim management bureaus toegang tot een ruim netwerk van ervaren interim managers, waarbij het volledige beheer van a tot z gebeurt. Die totale ontzorging zorgt voor extra comfort binnen bedrijven en organisaties die beroep doen op deze diensten.

(bron: Jaarverslag 2021, Federgon)

Geert Van Cauwenberge
Na een loopbaan van 25 jaar bij een toonaangevende vakinformatieleverancier startte Geert in 2019 als freelance copywriter-eindredacteur-vertaler, met een specialisatie in B2B-content en promotionele communicatie in onder meer hr, finance, tax, accounting, legal en HSE. Onder het motto ‘Easy reading is hard writing’ tovert hij brondocumenten en onderzoeksrapporten om tot vlot geschreven nieuws- en contentartikels. Après une carrière de 25 ans chez un éditeur d'informations professionnelles bien connu, Geert se lance en 2019 comme rédacteur-traducteur freelance, spécialisé dans le contenu B2B et les communications promotionnelles pour les rh, la finance, la fiscalité, la comptabilité, le droit et HSE. Sous le motto ‘Easy reading is hard writing', il vulgarise des documents sources et rapports d'études en articles d'actualité et de contenu. Bekijk alle berichten van #Geert Van Cauwenberge