"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

House of HR verwerft sterkere positie op vlak van digitale rekrutering in Franse markt

Dankzij vier recente overnames zit House of HR al aan haar dertiende overname in 2022. Dat weerspiegelt de ambitie van de hr-dienstverlener om zich nog verder te specialiseren en zijn positie op de Europese hr-markt te versterken. De vier overnames waren goed voor ongeveer 63 miljoen euro opbrengst in 2021.

House of HR breidt uit in Frankrijk, Duitsland en Nederland

House of HR kondigt met trots vier nieuwe overnames aan: het Franse bedrijf StaffMe, gespecialiseerd in digital recruitment, en het Duitse bedrijf LD Personalvermittlung, dat personeelsoplossingen biedt in de gezondheidszorg met een focus op artsen. Daarnaast heeft House of Covebo – een dochteronderneming van House of HR – met FID en Bis People twee overnames in specifieke uitzendniches gedaan die de stabiele positie in Nederland verder zullen versterken.

Deze vier nieuwe overnames maken de weg vrij naar een sterkere Europese positie op het vlak van ‘digital recruitment’ en ‘gespecialiseerde talentoplossing’. Dat laatste is het gevolg van overnames in het domein van de gezondheidszorg en door de overname van twee nichespelers voor House of Covebo.

Sterker op Franse markt

De overname van StaffMe, het in 2016 opgerichte Franse platform voor digitale matching, zal de positie van House of HR in Frankrijk en op de Franse markt in digital recruitment versterken. StaffMe is een gevestigd Frans platform dat studenten en jonge ondernemers verbindt met bedrijven om tijdelijke diensten op freelancebasis te verstrekken. StaffMe is een bekende aanbieder van studentenjobs in Frankrijk.

Het platform voor digital matching StaffMe is onderdeel van de groep StaffMe, die ook deel zal uitmaken van House of HR. Naast dit platform verleent de groep StaffMe nog twee  andere diensten: (1) StaffMe Academy geeft professionele opleidingen aan jonge zelfstandigen en (2) StaffMe EITI ondersteunt jongeren die maar moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt.

De oprichters van StaffMe, Amaury d’Everlange (mede-oprichter & CEO) en Jean-Baptiste Achard (mede-oprichter & algemeen directeur), zijn van plan om bij de groep te blijven werken, en StaffMe samen met House of HR verder te laten groeien. Ze willen het pad verder vrij maken om jongeren en studenten te stimuleren zo snel mogelijk werkervaring op te doen in Frankrijk, in een poging om ook de werkloosheid onder jongeren in Frankrijk terug te dringen.

Strategische alliantie van StaffMe met NOWJOBS van House of HR

Met StaffMe in haar portfolio gaat House of HR een strategische alliantie aan met haar eigen dochteronderneming NOWJOBS, het 100% digitale platform gespecialiseerd in flexibele jobs. Dat platform werd in 2017 opgericht en in 2021 in Frankrijk geïntroduceerd.

StaffMe werkt alleen met freelancers en jobstudenten, maar merkte dat 85% van de studenten in zijn database wil werken via uitzend- en arbeidscontracten. Dit creëert samenwerkingsmogelijkheden met NOWJOBS, dat gespecialiseerd is in flexibele contracten. Het bedrijf heeft ook een goede app die up-to-date is met sociale wetgeving en administratieve regelgeving, en die zorgt voor onmiddellijke betaling via de app voor het verrichte werk aan het eind van elke werkperiode. NOWJOBS zal in Frankrijk onder de merknaam StaffMe werken, aangezien StaffMe daar reeds een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd.

Dankzij een samenwerking met NOWJOBS zal de marktpositie van House of HR en StaffMe voor studentenjobs nog sterker worden en uitbreiden.

Rika Coppens, CEO van House of HR: “De database van NOWJOBS in Frankrijk telt bijna 28.000 flexwerkers, en de Europese databank telt bijna 430.000 mensen. Samen met StaffMe kijken we de toekomst enthousiast tegemoet!”

Tweede overname in Duitsland

House of HR nam ook het in 2017 opgerichte Duitse bedrijf LD Personalvermittlung GmbH over. Dat is reeds de tweede acquisitie van House of HR in de Duitse gezondheidszorg sector, gericht op de plaatsing van artsen in ziekenhuizen. LD Personalvermittlung GmbH is een gespecialiseerd recruitmentbureau dat zich helemaal richt op artsen. Het bedrijf wijst artsen toe aan ziekenhuizen om er de zorgdekking te verzekeren en pieken in de werklast op te vangen.

De eerste overname door House of HR in de Duitse gezondheidszorg gebeurde in 2021, met het Duitse avanti, dat focust op recruitment en detachering in de gezondheidszorg van verpleegkundigen, IC-personeel en ander ondersteunend ziekenhuispersoneel). Begin 2022 heeft House of HR ook TMI in Nederland overgenomen die in dezelfde sector actief is.

CEO van House of HR Rika Coppens “Met de overname van LD Personalvermittlung verbreden we onze specialisatie in de gezondheidszorg in Duitsland, maar ook in Europa.”

Overname FID en Bis People in Nederland

House of Covebo, één van de grootste dochterondernemingen van House of HR, breidt verder uit in Nederland. Het neemt FID over, een toonaangevende speler op het gebied van uitzendwerk in afvalverwerking, recycling en landschapsarchitectuur. Deze nichemarkten kwamen nauwelijks aan bod binnen House of Covebo. Met deze overname van FID kan House of Covebo een leidende marktpositie verwerven binnen deze groeimarkten.

Bron: Persbericht House of HR

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy