"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE lanceren samen ‘freelance friendly’-label

Winlock en Labophar ontvangen als eerste twee bedrijven het ‘freelance friendly’-label van UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE. Het label toont dat zij helemaal freelance friendly zijn.

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE lanceren samen een kwaliteitslabel voor bedrijven die helemaal freelance friendly zijn. Het is het allereerste kwaliteitslabel voor bedrijven die kunnen aantonen dat zij op een correcte en gewetensvolle manier met freelancers werken. Winlock en Labophar ontvangen als eerste twee bedrijven het label.

Freelance friendly?

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE ontwikkelden het ‘freelance friendly’-label om bedrijven te belonen die op een fijne en constructieve manier met freelancers samenwerken. Bedrijven die helemaal freelance friendly zijn, voldoen aan een reeks criteria. Zo hebben ze een onthaalbeleid uitgewerkt voor hun freelancers, betalen ze hen op een marktconforme manier en betrekken ze hen in de cultuur van de organisatie…

Dit label is er gekomen omdat we gezien hebben dat bedrijven nog vaak terughoudend zijn om met freelancers scheep te gaan. We willen het signaal geven dat samenwerken met freelancers net verrijkend kan zijn. Vaak gaat het om heel gespecialiseerde profielen die kennis en innovatie binnenbrengen in je bedrijf. In tijden van arbeidskrapte zijn die flexibele freelancers net de perfecte oplossing wanneer een vacature maar niet ingevuld geraakt. Freelancers zijn op hun beurt volwaardige zelfstandigen die nog steeds nood hebben aan goede omkadering, begeleiding en een professioneel netwerk, zowel inhoudelijk als zakelijk. Bij deze connecteren we vanuit UNIZO beide werelden, die van de freelancers en de opdrachtgevers, aan elkaar”, zegt Jos Vermeiren, directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen.

Daarnaast willen wij ook meer aandacht vragen voor de freelancers. Het zijn geen eenzaten. Ook zij hebben nood aan collega’s en zoeken aansluiting bij het team waarmee zij tijdens hun opdracht samenwerken. Uiteraard zijn en blijven het ondernemers die zelfstandig over hun agenda moeten kunnen beschikken, maar niets belet om ook de samenwerking met de freelancer te evalueren en freelancers bij teamuitjes te betrekken. Onze boodschap is: Draag zorg voor je freelancers en ga freelance friendly met hen om. Zij brengen onmiskenbaar een bepaalde expertise in huis bij werkgevers die vandaag op de arbeidsmarkt zeer moeilijk te vinden is”, aldus Melanie Deblanc, Sales en Marketing Manager van GIGHOUSE.   

Winlock

Op 29 juni ontving Winlock uit Lokeren het eerste freelance friendly-label uit handen van Melanie Deblanc, Sales en Marketing Manager van GIGHOUSE en Jos Vermeiren, directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen.

Winlock maakt brandwerende poorten op maat. Er werken zo’n 70 mensen in verschillende vestigingen. Ook Winlock doet een beroep op freelancers.

Onze HR Manager werkt hier op freelancebasis. Hij vervult een cruciale functie in ons bedrijf en brengt kennis en ervaring binnen die wij als groeibedrijf nodig hebben om onze internationale expansie te kunnen realiseren. De samenwerking verloopt ook goed omdat er een goede match is tussen hem als persoon en onze bedrijfscultuur. Daarnaast is het in deze tijden superbelangrijk om een fijne werkplek te bieden aan al je medewerkers. Wij zijn dan ook heel blij dat wij als eersten in Vlaanderen de erkenning als freelance friendly-bedrijf hebben gekregen”, vertelt Sylvia Roels, CEO van Winlock.

Labophar

Op 13 juli is Labophar uit Zwijnaarde aan de beurt. Het bedrijf maakt voedingssupplementen op maat van de klant. Ook bij Labophar zijn geregeld freelancers aan het werk. Het gaat om zeer uiteenlopende profielen.

Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert