"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

CEO’s willen een digitale en gestroomlijnde HR die hun EBITDA verbetert

Als CEO is het belangrijk om je markt goed in te schatten. Welke trends zijn in aantocht? Wat is de impact van de huidige conjunctuur? Welke gevolgen hebben belangrijke politieke beslissingen? Het zijn allemaal elementen waar een CEO rekening mee moet houden

Dé trend? Inhuren van experten

Een opvallende ontwikkeling op de markt is het gebruik van externe experten om tijdelijk projecten intern te realiseren. Bedrijven slaan op die manier twee vliegen in één klap. Ze werken efficiënter omdat ze de juiste expert aan boord halen. Bovendien is het financieel interessant, de samenwerking is tijdelijk en de expert weegt niet op de payroll.

De vraag naar externe experten is sterk gestegen. De opkomst van nieuwe technologieën speelt een cruciale rol in die evolutie. Bedrijven willen als eerste inspelen op de laatste innovatieve technologieën: AI, machine learning, automation,… Maar het is onmogelijk om in al die nieuwe domeinen ervaren experts in huis te hebben. Externe experts kunnen snel in dat gat springen. Zo kunnen bedrijven blijven innoveren en blijven groeien.

Een CEO moet aanvoelen wanneer de huidige strategie niet meer toereikend is. En dat is vandaag meer en meer het geval voor het inhuren van externe experts. Interne HR-diensten zijn niet ontwikkeld om dergelijke volumes aan consultancy te beheren. Als bedrijven de rol niet willen lossen, moet de CEO het dus over een andere boeg gooien.

Drie verschillende reflexen bij CEO’s:

  • Niets doen: het bedrijf blijft de bestaande inhuurstrategie aanhouden. Die zorgt voor bergen administratie, voor een tragere go-to-market en voor een dalende kwaliteit van de kandidaten. Hoe groter de behoefte aan externe experts, hoe verder het bedrijf achterop gaat hinken.
  • Een consultancybureau inroepen: deze oplossing zorgt al voor een betere kwaliteit van de kandidaten, maar daar hangt wel een hoog prijskaartje aan vast.
  • Nieuwe technologieën intern gebruiken: er zijn vandaag nieuwe oplossingen op de markt die het inhuurproces van externe medewerkers verbeteren. De zoektocht, de selectie, de contracten, de timesheets, de lonen,…: het hele proces wordt gecentraliseerd op één digitaal platform. Zo daalt de werklast voor HR-teams en kunnen ze zich focussen op andere taken.

De derde optie vraagt een langere implementering. Maar voor bedrijven die op langere termijn denken, is die nieuwe technologie de meest duurzame oplossing. Interne medewerkers leren werken met nieuwe tools die het bestaande werk verbeteren, sneller maken en kwalitatief resultaat garanderen.

Nabil Jijakli, Deputy CEO bij Credendo, koos met proUnity voor innovatieve technologie om het rekruteren van externe experts te verbeteren. Bekijk hier zijn testimonial!

Heb je nog vragen of wens je meer informatie?
Tel: 02 310 87 15
Mail: info@pro-unity.com

We support and advise companies in the set up of a cost-effective hiring and management strategy for their contingent workers. Bekijk alle berichten van proUnity