"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Slimme tools voor recruitment

Op donderdag 6 juni a.s. vindt Recruitment+Talent Tech Demo_Day plaats in Utrecht. Recruiters kunnen hier de allernieuwste software in hun vakgebied zien en uitproberen. Slimme tools voor Total Talent Acquistion, onboarding en referral recruitment die ook in de freelance-wereld hun intrede doen.

Op donderdag 6 juni a.s. vindt Demo_Day plaats in Utrecht. Aanbieders van recruitmentsoftware demonstreren hun nieuwste technologische snufjes en spelen daarmee in op de trends. Zo groeien ook in recruitment flex en vast steeds meer naar elkaar toe. En dat is maar goed ook, want ‘de freelance-wereld is nog veel te veel cv-gestuurd.’

De Recruitment+Talent Tech Demo_Day heet het event officieel. Het is dé plek om kennis te maken met de nieuwste recruitmentsoftware. Deze derde editie is juist ook interessant voor organisaties die zich bezig houden met externe inhuur, zegt Mark van Assema, oprichter van HRTech Review en mede-organisator van de Demo_Day. “Er zijn veel nieuwe technologieën die bij recruitment voor vast personeel al langer gebruikt worden, maar in de freelance-wereld nog niet.”

Specifieke tools

Want recruitmentsoftware is er niet alleen om administratieve processen te automatiseren, de slimme technologie wordt steeds meer ingezet om de juiste kandidaten te vinden en te binden. Van Assema ziet dan ook dat de tooling in recruitment steeds geavanceerder wordt. “Recruitment in de freelancewereld is nog te veel cv-gestuurd. Een recruiter anno 2019 moet niet alleen maar cv’s doorspitten en daarop screenen, maar gebruik maken van specifieke tooling zoals gamification of assessmenttools om een persoonlijk profiel te maken waaruit blijkt wat een kandidaat kan en wie hij/zij is.”

Ook referral recruitment-oplossingen zijn niet meer weg te denken. Daarom demonstreert Poolmanager tijdens de Demo_Day bijvoorbeeld hun nieuwe tool MyAmbassador, waarmee via gamification nieuwe collega’s worden gevonden (https://poolmanager.eu/my-ambassador-app/).

Een tweede ontwikkeling is dat, zeker in tijd van een krappe arbeidsmarkt, onboarding ook voor flexkrachten en freelancers aan belang wint. “Om flexkrachten een goede start te geven en voor langere tijd aan je te binden, moet je ook informatie over de organisatie, processen en procedures goed op orde hebben.” Dat kan vaak met dezelfde onboarding tools die voor vaste medewerkers wordt gebruikt. Er zijn meerder partijen met onboarding oplossingen aanwezig, zoals Appical https://appical.net/, start-up spot winnaar Pace Onboarding https://www.pacelab.nl/ en Talmundo https://www.talmundo.com/.

Een derde trend is dat er steeds meer tooling komt die Total Talent Acquisition (TTA) ondersteunt. Van Assema: “Je ziet dat vanuit de klantbehoefte, leveranciers hun pakketten meer en meer integreren. Recruitmentsystemen voor vast personeel (ATS) en freelance (VMS-leveranciers als Nétive https://www.zipconomy.nl/partner/netive/ en Connecting-Expertise https://connecting-expertise.com/ groeien steeds meer naar elkaar toe.” Voorbeeld daarvan tijdens de Demo_Day is de recruitment suite van Carerix https://carerix.com/, een geïntegreerde oplossing voor de werving en selectie van vast en flex personeel.

Er zijn veel nieuwe technologieën die bij recruitment voor vast personeel al langer gebruikt worden, maar in de freelance-wereld nog niet.

Recruitmentsoftware toegankelijker

Tijdens Demo_Day zullen zo’n vijftig softwareleveranciers acte de présence geven. Daarbij ook partijen die zich specifiek richten op de freelance-markt. (zoals Jellow met hun Freelance Management System (FMS) https://www.zipconomy.nl/partner/jellow/

Het event, ooit begonnen als spin off van het Recruitment Tech-event voorziet blijkbaar in een groeiende behoefte om softwareleveranciers en HR-professionals bij elkaar te brengen. Mark van Assema ziet dan ook het aantal bezoekers stijgen. “Tijdens de eerste editie waren er honderd bezoekers, vorig jaar 200 en nu verwachten we er zeker 300.” Zijn missie: “Ik wil dat de HR Tech-software toegankelijker wordt voor alle HR- en recruitmentprofessionals, zeker ook voor freelance recruiters. Ik nodig hen van harte uit om zich te laten inspireren en informeren over wat de markt te bieden heeft.”

Ontdekken hoe en welke tools jouw recruitment & retentie van talent kunnen boosten? Kom dan donderdag 6 juni naar Demo_Day 2019. Aan de hand van demo’s, demosessies en tech talks kun je je oriënteren én tooling uitproberen.

Inschrijven voor Demo_Day kost € 65,- voor een dagdeel. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 

Mark is HR projectleider en adviseur in het optimaal benutten van de flexibele schil. Hij staat daarin voor een gelijke behandeling van alle werkenden, door HR en de rest van de organisatie, los van hun contractvorm. Mark heeft een sterke IT achtergrond en kan hiermee een HR organisatie goed helpen om de vertaling te maken van wensen naar techniek. Hij zet graag innovatieve HR technologie in zodat alle werkenden zich kunnen ontwikkelen naar een volgende stap. Hij heeft in 2014 freelink opgericht. Een zeer innovatief platform om freelancers en organisaties via hun gedeelde netwerk te koppelen, transparant en zonder formaliteiten. Toen nog te vooruitstrevend voor de markt. Bekijk alle berichten van Mark van Assema