"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

EU-richtlijn voor platformwerk – herbekijk de opname

Heb je al van de EU-richtlijn voor platformwerk gehoord, maar weet je niet goed waar dit over gaat en wat de mogelijke gevolgen zijn voor werkenden, voor de platformen zelf, voor andere freelancers? Onlangs besprak Connor Heaney van CXC dit met juriste en expert ter zake Julie Van Kerckhoven tijdens een webinar. Je kan de opname nu herbekijken.

In dit exclusieve webinar lichten Connor Heaney en Julie Van Kerckhoven de bijzonderheden van de EU-richtlijn voor platformwerk toe en ontleden ze de goede, slechte en ronduit verontrustende aspecten die het arbeidslandschap voor meer dan 25 miljoen platformwerkers in de EU vormgeven.

De onderwerpen die in het webinar werden besproken zijn:

  • Wanneer wordt de richtlijn van kracht en welke tijdlijnen horen daarbij?
  • Wat kan een platform doen om naleving te garanderen?
  • Wat zijn de mogelijke onbedoelde gevolgen van de EU-richtlijn?
  • Is de definitie van wat een platform is te breed door de brede formulering van de richtlijn?
  • Zijn er sancties voor organisaties/platforms die het moedwillig fout doen?

Bekijk de (Engelstalige) opname over de EU-richtlijn via deze link.

Wil je nog meer weten? CXC heeft ook een interessante publicatie over de EU-richtlijn, die je hier gratis kan downloaden.

Lees ook :

At CXC we enable companies to achieve a competitive advantage through managing contingent workforce quality, efficiency and risk, while reducing costs. My role involves building out tailored solutions and processes with our clients, to add an additional layer of compliance and governance, mitigating the risk involved with engaging contractors globally & simplifying the overall management of the contingent workforce. Bekijk alle berichten van Hannah Young