"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Achter de schermen van NextConomy

Of Marleen Deleu interesse had om de Belgische ZiPconomy mee uit de grond te stampen? Dat telefoontje was de vonk die alles in beweging zette en van NextConomy hét Belgische kennisplatform voor freelancers en opdrachtgevers maakte. Op 14 juni aanstaande blaast het voltallige NextConomy team 5 kaarsjes uit. Time flies when you’re having fun!

Wie is het team achter NextConomy? Voor we backstage kijken, gaan we terug naar 2017. Hugo-Jan Ruts, uitgever en hoofdredacteur van Zipconomy in Nederland, besluit een project te realiseren dat hij al een paar jaar achter de hand houdt: de oprichting van het zusterplatform van Zipconomy.nl in België. Hij spreekt Marleen Deleu aan, een experte in de hr- en de staffing sector. Het resultaat was NextConomy. “We zaten in de opstartfase, maar we profiteerden van de ervaring van het Nederlandse platform. We hadden een soort van voorsprong, maar er was natuurlijk nog niets zeker.”

Vandaag bestaat het redactieteam uit 7 freelance schrijvers. Het team groeit bovendien nog steeds.

Een organisatie uitsluitend door freelancers gerund

Organisaties waarvan de talentenpool uitsluitend uit freelancers bestaat, zijn op één hand te tellen. NextConomy is zo’n organisatie en dat is de bewuste keuze van de twee oprichters geweest. Het hoofdkantoor is gevestigd aan huis, er zijn geen grote open ruimtes, en er staat al helemaal geen tafelvoetbal in het midden van het kantoor. Iedereen van het team werkt vanop afstand vanuit de vier hoeken van België of veel verder zoals Boston of de Dominicaanse Republiek (en iedereen vindt dat geweldig).

“Vandaag bestaat het kern redactieteam uit 7 freelance schrijvers. Twee mensen bewaken als ondersteuning de redactionele planning en zij beheren ook het CMS. Een freelancer coördineert evenementen en een grafisch ontwerper zorgt voor de branding van onze media. Het team groeit bovendien nog steeds”, legt Marleen Deleu uit.

Een ecosysteem en relevante inhoud

De missie van NextConomy is het debat over de toekomst van werk te stimuleren, en daartoe onderhoudt NextConomy een uitgebreid netwerk van stakeholders , een waardevol ecosysteem dat garandeert dat steeds weer relevante inhoud wordt gepubliceerd.

De portfolio van NextConomy is daardoor groter dan je zou denken: nieuwsartikels, reportages, interviews, whitepapers, webinars, podcasts, video’s, verslagen, speciale series, evenementen … er is geen tekort aan ideeën! Soms lijkt het alsof 365 dagen niet voldoende zijn om alles te doen.

“Wij zijn er trots op dat wij op onze partners kunnen rekenen bij het rapporteren over de snel veranderende arbeidsmarkt en de wereld van werk. Wij bieden daardoor onze lezers een echt gespecialiseerd, uniek en objectief medium aan. Met als extra sleutel tot succes de combinatie van alle talenten van het team. Sommigen zijn zelfs al van voor de opstart aan boord. Wie zei ook al weer dat freelancers vrije vogels zijn en niet loyaal?”, zegt Marleen Deleu.

Wij zijn er trots op dat wij op onze partners kunnen rekenen bij het rapporteren over de snel veranderende arbeidsmarkt en wereld van werk.

Het Nextconomy redactieteam kort voorgesteld

  • Anne-Sophie Debauche / Nieuwsgierig en geboeid door de kracht van woorden
  • Barbara Uyttendaele / Gepassioneerd door continu leren en streven naar voortdurende verbetering
  • Geert Van Cauwenberge / Recent aan boord en met motto is ‘Easy reading is hard writing’
  • Jean-François Dinant / Verslaafd aan HR, het nieuwe werken, ondernemerschap en digitale transformatie
  • Lucie Hermant / Journaliste, storyteller en gepassioneerd door mensen, hun moed en de geluiden die ze maken
  • Marleen Deleu / Heeft als missie inzichten en expertise geven aan freelancers en organisaties in België over de snel veranderende wereld van werk
  • Nathanella Monsaert / Werkt elke communicatie van A tot Z uit. Of zoals ze het liever zelf zegt: ‘van A naar Beeld’
  • Philip Verhaeghe / Focust op ondernemerschap in al zijn vormen. Always in for a game of chess or a tweet.

Naast de Belgische freelance redacteurs mag NextConomy ook rekenen op de kennis en expertise van een flink aantal backoffice freelancers. Dikke merci dus ook aan Tieneke, Mirjam, Amber, Christel, Iemke, Mark en Arthur en niet te vergeten Evelien.

Ben je freelance redacteur met focus op HR, de FoW en/of Ondernemerschap? En heb je zin om ook voor NextConomy bijdragen te verzorgen?

Neem dan contact op met Marleen Deleu (ze bijt niet, beloofd!)

Lees ook:

Jean-François Dinant
Jean-François est Créateur de contenu (freelance of course) et amoureux de Communication. Pour lui, les #RH, le #Nouveau Monde du Travail, l’#Entrepreneuriat et la #Transformation Digitale sont ses drogues durs. Jean-François is Content Creator (freelance of course) en in love met communicatie. Voor hem zijn #HR, de #NWOW, #Entrepreneurship en #DigitalTransformation zijn harddrugs. Bekijk alle berichten van #Jean-François Dinant