"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Herstel van de uitzendactiviteit neemt wat gas terug in juni

In juni 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,67% t.o.v. de vorige maand, zegt Federgon.

In juni 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,67% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze achteruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment met +0,59%, en een afname in het bediendesegment met -2,21%.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging optekenen van +19,09%. Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met +22,94% in het arbeiderssegment, en met +14,28% in het bediendesegment. Ten opzichte van juni 2019 is de uitzendactiviteit -10,0% lager.

De Federgon-index bereikte 103,59 punten in juni 2021 tegenover 104,29 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Federatie van de HR-dienstverleners - Fédération des prestataires de services RH Bekijk alle berichten van Federgon