"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De realiteit en mogelijkheden van Talent Pools

Online talent communities en – clouds vormen een interessante evolutie op de arbeidsmarkt en creëren nieuwe manieren om on-demand vaardigheden aan te laten sluiten op de behoeften van bedrijven naar specifiek talent, zo leerde ons een webinar van TAPFIN.

“Bedrijven in België hebben minder last van de schaarste op de arbeidsmarkt dan de landen om ons heen”, zegt Elke de Loecker MSP & RPO Solutions Director EMEA van TAPFIN. “Toch geeft ook hier een kwart van de bedrijven aan problemen te hebben met het vinden van de juiste kandidaten.”

In haar webinar liet Elke zien hoe het gebruik maken van online talent communities en – clouds een oplossing kan zijn voor die schaarste. “Organisaties die dit potentieel begrijpen en manieren verkennen om dit te omarmen, vergroten hun kans om voorloper te zijn in de snel veranderende wereld van werk.” Het vraagt wel om een juiste aanpak.

Platformen met remote talent

“Platformen met ‘remote-talent’, waarbij je niet eens weet waar een bepaalde taak wordt uitgevoerd, zijn niet direct een vervanging van de traditionele wervingskanalen. Maar ze bieden wel nieuwe manieren om toegang te krijgen tot on-demand vaardigheden.” Elke laat in het webinar zien hoe TAPFIN verschillende van deze ‘alternative workforce solutions’ in kaart heeft gebracht.

Talent pools

‘Het grootste gevaar van het opbouwen van talent pools is dat het een dode database met namen wordt. Technologie kan uitstekend ondersteunen bij het onderhouden van die talentpools, maar het blijft mensenwerk’ waarschuwt Elke. In haar webinar laat ze verder zien wie je in je talentpools kan opnemen. “Naast freelancers met wie je al gewerkt hebt, kunnen bijvoorbeeld ook werknemers die recent gepensioneerd zijn, interessant zijn. Ze zitten nog vol met actuele kennis”

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy