"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De chemiesector innoveert duurzaam. Welk effect heeft dit op de tewerkstelling?

Vlaanderen is wereldkampioen in de chemie en kunststoffensector en de vraag naar duurzame chemische producten zal de komende jaren nog stijgen”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen. Wat betekent dat voor de tewerkstelling in ons land?

Vooral de start-ups en kmo’s zullen profiteren van de duurzame innovatie binnen de chemiesector. Dat was één van de belangrijke boodschappen tijdens de tweede editie Chemie van Upcycle your business transformation, een roadshow van 3W Executive Interim Management en Business Angel Coaches Network.

Juiste talenten aantrekken

“De juiste talenten in huis halen is één van de grote uitdagingen van de chemiesector”, vertelt Frank Beckx. “Digitaal werken en werken in teamverband zijn belangrijke skills binnen de sector, want de materie wordt steeds complexer. Jammer genoeg trekken we nu vooral buitenlandse competenties aan.”

“Daarom moeten we de Belgische jongeren meer motiveren om voor een STEM-richting te kiezen. Zonder nieuw talent kan de sector niet duurzaam innoveren. We moeten hen inspireren door hen te tonen dat zij binnen de chemie meewerken aan een oplossing voor bijvoorbeeld de klimaatverandering. Dat ze helpen een betere maatschappij creëren”, aldus Frank.

Nieuwe businessmodellen

“Daarnaast hebben we nood aan nieuwe businessmodellen en moeten we het ondernemerschap in de chemiesector stimuleren”, vult Bert Bouwman van VITO aan.

Getuigenissen deelnemers

De opportuniteiten in de chemiesector ligt vooral bij kmo’s en start-ups.
Corinne Reynders, Director Business Angel Coaches Network


De chemiesector heeft de serieuze opdracht om de transitie ook bij mensen te gaan doen, zodat er meer bottom-top ondernemerschap ontstaat.
Piet Verwelen, Change Manager & Business Coach Leiderschap


Chemie is in België een belangrijk segment en met de innovaties die gepland staan, gaan we onze toppositie behouden.
Bart De Meue, Business Partner 3W Sector Chemie


In de chemie-industrie is duurzaamheid heel belangrijk.
Dirk De Cock, Interim Manager Project Leadership Coaching

Volgende edities

Meer weten over deze serie bijeenkomsten georganiseerd door 3W executive interim management en Business Angel Coaches Network? Dit najaar staan er nog drie events van de roadshow Upcycle your business transformation gepland voor de sectoren Materials, Health & life Science en Smart Human Capital. Tijdens die bijeenkomsten komen zowel inhoudelijke experten aan het woord als (interim)managers met ervaring uit de praktijk.

– Vrijdag 01/12/2017: focus Materialen
– Vrijdag 02/02/2018: focus Health & life Science
– Vrijdag 20/04/2018: focus Smart Human Capital

3W Executive Interim Management: Strong leadership with the right people in place. 3W has the largest network of management experts and consultants in the Benelux. Bekijk alle berichten van 3W Executive Interim Management