"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Waarom elke organisatie een freelance strategie nodig heeft

“Terwijl experts en rapporten voortdurend melding maken van een record-tekort aan talent, zie ik een wereldwijd talentenpool met 435 miljoen onafhankelijke freelancers die binnen enkele dagen kunnen worden ingehuurd, met een tijds- en productiviteitsverplichting die elastisch kan worden op- en afgeschaald, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden. Deze beroepsbevolking is de freelance economie.”

De groei van freelancers vertoont wereldwijd geen tekenen van vertraging

In een recente bijdrage in Forbes pleit Matthew Mottola, CEO van The Human Cloud, er voor dat organisaties dringend een Freelance strategie nodig hebben.

“Freelance werkkrachten zijn er in overvloed, je vindt ze voor elke vaardigheid en rol, en ze zijn op weg om een meerderheid van de werkende populatie te worden in 2030.” Het getal van 435 miljoen online beschikbare freelancers haalt hij van een onderzoek van de Wereldbank.  “Bedrijfsleiders kunnen de schaarste aan talent oplossen door de freelance economie te omarmen”

 Enterprise Executives can beat the talent shortage by embracing the freelance economy.

We citeren hier uit zijn (Engelstalige) bijdrage op Forbes: Growth of freelancers shows no signs of slowing down. According to MBO Partners, in 2022 there was 27% growth in freelancers making over $100,000 dollars, 66% of full time freelancers believe they are more secure than traditional workers, and 78% say they are healthier working independently. Upwork data cites that 51% of freelancers say no amount of money would convince them to return to a traditional job.

51% of freelancers say no amount of money would convince them to return to a traditional job.

Freelancers span every skill category, role, and level of responsibility within an Enterprise. From Service Now developers, to digital marketers, to executive level leadership.

Argumenten voor een Freelance strategie in jouw bedrijf

  • De freelance economie is groot, blijft groeien en is een erg diverse vijver met top talent
  • De freelance economie biedt mogelijkheden om kosten te besparen in vergelijking met traditioneel personeel of talent op contractbasis (project sourcing of aanneming van werk)
  • Freelancers beheersen de nieuwste vaardigheden en volgen een betere bijscholing dan traditionele werknemers

“Nu is het tijd om urgentie te creëren”, adviseert  Matthew Mottola. “Om innoverend te blijven, en gelijktijdig ook kostenefficiënt de organisatie aan te sturen mét een duurzame talentenpool om jouw team en jouw bedrijf te laten groeien, kan de freelance economie een hulpmiddel zijn om je te helpen elk van deze opdrachten uit te voeren.”

Lees het volledige artikel op Forbes

Meer weten?

Download gratis het NextConomy Freelance Management Systemen rapport. Hierin schetsen we de stand van zaken van online bemiddelaars tussen vraag en aanbod aan freelancers in ons land. Wie zijn de spelers? En waarin onderscheiden ze zich? Met praktische tips voor opdrachtgevers om je aantrekkelijk te profileren op deze platformen en zo de beste talenten aan te trekken.

Lees ook :

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu