"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Strategisch Personeelsbeheer – alleen maar voordelen

Uit nieuw onderzoek van MIT Sloan in samenwerking met Deloitte blijkt dat organisaties die uitblinken in strategisch personeelsbeheer acht activiteiten bijzonder goed doen.

Het onderzoek

In de herfst van 2022 voerden MIT Sloan Management Review en Deloitte hun derde jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar de toekomst van het personeelsbestand uit. Meer dan 3.700 managers en leiders uit de hele wereld gaven aan hoe hun organisaties het beheer van hun personeelsbestand aanpakken.

Het onderzoeksteam verdeelde deze respondenten in drie volwassenheidscategorieën op basis van hun antwoorden op vragen over hoe zij hun personeelsbestand definiëren, de mate waarin zij hun personeelsbestand op een holistische manier beheren en de mate waarin zij zich voorbereid voelen om een personeelsbestand te beheren dat bestaat uit een mix van interne en externe werkkrachten.

12% van de deelnemers beheert hun bestand werkenden op een holistische manier en voelt zich voorbereid om een personeelsbestand te beheren dat bestaat uit een mix van interne en externe werkkrachten.

De resulterende orkestratie-index voor het ecosysteem van het personeel bestaat uit intentionele orkestratoren (12% van alle respondenten), gedeeltelijke orkestratoren (74%) en niet-orkestratoren (14%).

Deze index biedt een model voor leiders in alle sectoren en regio’s om na te denken over de beste manier om werkkrachten te plannen, in dienst te nemen, te controleren en te houden om de productiviteit, de strategische afstemming en de tevredenheid van de werkkrachten te optimaliseren.

Strategisch Workforce Management levert over de hele lijn voordelen op

De onderzoekers stelden vast dat de 12% deelnemende organisaties die succesvol pionieren met een hr-beleid voor het volledige ecosysteem werkenden aantoonbaar beter scoren op 8 domeinen:

  1. Ze slagen er in hun bestand met werkkrachten beter af te stemmen op hun strategische doelstellingen als organisatie
  2. Ze hebben een optimale verdeling van het werk tussen eigen medewerkers en ingehuurd talent
  3. De instroom van talent voor kritische rollen verloopt vlotter
  4. Ingehuurd talent past beter bij de cultuur van de organisatie
  5. Het totale bestand met werkenden wordt multidisciplinair beheerd
  6. Prestaties van alle werkenden worden opgevolgd, niet alleen van zij die op de loonlijst staan
  7. Werkenden worden ingezet en beheerd om maximaal bij te dragen aan het succes van de organisatie
  8. Technologie ondersteunt het beheer en de optimalisatie van het ecosysteem met werkkrachten

Bron: MIT Sloan

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy