"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

BeCode en Start it @KBC bundelen de krachten: samen pijnpunten van Belgische economie aanpakken

Start it @KBC en BeCode gaan samenwerken. De ambitie is om mee een trendbreuk rond het outsourcen in de ICT te realiseren. Het is cruciaal om ook hier in België degelijk opgeleide IT’ers te hebben, klinkt het.

De aanleiding

 “De laatste jaren hebben we vooral veel outsourcing binnen ICT gezien naar Oost -en Zuid-Europa, of naar India of andere Aziatische landen. Bedrijven én overheden staren zich blind op de lage prijzen, maar ze betalen achteraf dubbel en dik het gebrek aan marktkennis, communicatie en flexibiliteit van die spelers. Het is cruciaal om ook hier in België degelijk opgeleide IT’ers te hebben, met aandacht voor een inclusieve mix van junior en senior talent.”, aldus de CEO van Start it @KBC, Lode Uytterschaut.

Het is cruciaal om ook hier in België degelijk opgeleide IT’ers te hebben, met aandacht voor een inclusieve mix van junior en senior talent.

Structurele samenwerking

BeCode, de organisatie die mensen omschoolt tot programmeurs, en Start it @KBC, de grootste startup-community in België, trappen 2023 af met een structurele samenwerking. Startende programmeurs kunnen werkervaring opdoen bij innovatieve startups, die op hun beurt sneller beloftevolle IT-talenten kunnen rekruteren. BeCode en Start it @KBC willen samen focussen op inclusieve recrutering, talentontwikkeling en ondernemerschap, drie grote pijnpunten van de Belgische economie.

Meer dan 20.000 IT-vacatures

BeCode en Start it @KBC willen met hun structurele samenwerking meer mensen inspireren en ondersteunen om de stap naar de techwereld en naar het ondernemerschap te zetten. Volgens Agoria, de koepel van technologische bedrijven in ons land, hebben Belgische bedrijven vandaag meer dan 20.000 IT-vacatures openstaan.

“BeCode fungeert als bruggenbouwer tussen onontgonnen talent en bedrijven die op zoek zijn naar technische profielen”, verduidelijkt Beatrice de Mahieu, CEO van BeCode. “De voorbije vijf jaar hebben we op onze vier campussen 2.900 cursisten opgeleid in IT-domeinen als WebDev, DevOps, Cyber ​​Security en Artificial Intelligence.

“Programmeren is niet alleen een universele skill, het is ook een toegangsticket tot een arbeidsmarkt die smeekt om IT-specialisten. Daarom is toegankelijkheid enorm belangrijk voor BeCode. In onze opleidingen vinden zowel gemotiveerde werkzoekenden, jongeren die hun weg niet vinden in het klassieke circuit een plaats, alsook PHD’s die hun land hebben moeten ontvluchten.”

Meer dan 20.000 IT-vacatures in België

Start it @KBC heeft sinds 2014 al meer dan 1.300 startups begeleid

BeCode leidde al meer dan 2.900 cursisten op in allerlei IT-domeinen

Foto: Lode Uytterschaut, CEO van Start it @KBC & Beatrice de Mahieu, CEO van BeCode

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy