"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Werknemers “uitlenen” tijdens COVID-19

Om personeelstekort in de kritieke sectoren tijdens de coronacrisis aan te pakken, wordt er een specifieke afwijking voorzien vanaf 1 april tot 30 juni op het verbod van terbeschikkingstelling. U kan hierdoor uw vaste werknemers ter beschikking stellen van een andere onderneming die behoort tot de kritieke sectoren.

Tijdelijke maatregel

Dit is een extra, tijdelijke mogelijkheid om werknemers uit te lenen. De werknemers moeten wel al vóór 10 april 2020 bij u in dienst zijn, maar toestemming van de sociale inspectie is hier niet nodig.

Welke mogelijkheden om werknemers uit te lenen zijn er nog?

Uw onderneming moet sluiten of er is onvoldoende werk om alle werknemers aan de slag te houden. U wilt echter tijdelijke werkloosheid vermijden. Mag u in dat geval uw werknemers tijdelijk uitlenen aan andere bedrijven, bv. bevriende ondernemingen, waar momenteel wel nog veel werk is? Mag u deze werknemers intern overplaatsen naar andere diensten binnen uw eigen onderneming?

Juridisch zijn hier een aantal regels aan verbonden. Lotte Leekens, Advocaat bij Monard Law zet alles helder op een rij.

Specialisten van Monard Law delen hier hun kennis op het gebied van arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Zowel voor individuele freelancers als voor hun opdrachtgevers. Bekijk alle berichten van Monard Law