"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Doe je mee aan het jaarlijks Freelancer Focus onderzoek van UNIZO?

Na 5 jaar mag je zeggen dat iets een traditie is geworden. UNIZO lanceert traditiegetrouw begin september haar jaarlijkse bevraging van de freelancers in Vlaanderen en Brussel. De resultaten van dit onderzoek zullen op de Dag van de Freelancer op 10 oktober worden bekend gemaakt.

Freelancer Focus 2019

Sinds 2015 publiceert UNIZO het Freelancer Focus rapport over freelancen in Vlaanderen en Brussel. Deze rapporten bieden een overzicht van tendensen en evoluties, getuigenissen van freelancers én opdrachtgevers en beleidsaanbevelingen. Ook dit jaar lanceert UNIZO begin september dit waardevol onderzoek.

Waardevol onderzoek

Er bestaat in ons land helaas weinig (semi-)wetenschappelijk onderzoek naar de gestage groei van het aantal freelancers. Net daarom is dit initiatief van UNIZO zo waardevol. Doordat dit nu al voor het vijfde jaar op rij op een identieke wijze gebeurt, kunnen trends en evoluties duidelijk zichtbaar gemaakt worden. De voorgaande rapporten tonen aan dat het freelance fenomeen geen hype is maar een echte trend. Zet deze trend zich ook in 2019 door? Waar zijn er verschuivingen ten opzichte van voorgaande jaren? Hebben freelancers andere verzuchtingen en zorgen dan vorige jaar?,… Op al deze vragen wil het rapport een antwoord bieden.

Freelancer? Neem vandaag nog deel!

Jouw ervaring en mening als freelancer zijn van belang om de wereld van freelancers beter in kaart te brengen en te begrijpen. Maar ook om advies aan overheden en instanties te formuleren over hoe het anders en beter kan, cq. moet.

Neem daarom vandaag nog deel aan dit onderzoek! Dat kan je door de online vragenlijst in te vullen via deze link

Dag van de Freelancer

Het rapport wordt voorgesteld op 10 oktober 2019 op de Dag van de Freelancer. Je kan er bij zijn! Schrijf nu in via deze link en kom naar een boeiend event om te netwerken en kennis op te doen.

Dank voor je medewerking en tot op 10 oktober in Zemst!

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu