"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Omgaan met talent schaarste op de markt

“Bedrijven moeten hun talent acquisition-aanpak drastisch veranderen, willen zij ook in de toekomst geschikte STEM-profielen aantrekken”, zegt Tamara Moonen, Director strategic talent acquisition advisory bij SThree Consulting in de video Omgaan met talentschaarste op de markt.

De krapte op de arbeidsmarkt zal alleen maar toenemen. Vooral bij STEM-profielen. “Willen organisaties in de toekomst relevant blijven, dan gaan ze zichzelf beter op in markt moeten zetten door hun rekruteringsbeleid aan te pakken”, beweert Tamara.

“Een eerste stap is om een analyse te maken”, beveelt Tamara aan: “Voor welke uitdagingen staat jouw organisatie? Wat zijn je sterktes en zwaktes? Wat is je huidig plan? Waar loop je vast? En sta zeker stil bij welke functies en skills je in de toekomst nodig zal hebben. Ga je zelf mensen opleiden of externen zoeken?

 

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu