SLUIT MENU

Wat is ons sterkste wapen als ondernemer?

Beschik ik als freelancer over de nodige expertise? Ben ik capabel om elke dag het beste van mezelf te geven? “Eén van de uitdagingen als ondernemer is om jezelf het mandaat te geven om goed te zijn in wat je doet,” zegt mental coach Rudy Heylen.

Welke keuzes maken wij? Maken wij de juiste keuzes? En kunnen wij die keuzes elke dag opnieuw maken? Rudy Heylen kent als geen ander de uitdagingen waarmee ondernemers kampen. “Ondernemen is topsport,” zegt hij. Vijf dagen in de week is hij mental coach voor de voetbalploeg Club Brugge. Daarnaast is hij docent sportmanagement aan de VUB en trotse eigenaar van de onderneming Heavy Mental, waar hij business- en sportlui coacht om nog beter te functioneren.

Eén van de uitdagingen als ondernemer is om jezelf het mandaat te geven om goed te zijn in wat je doet.

Op de Freelancer Summit van 17 oktober 2024 zal hij een aantal tips en tricks geven om ons zelf beter te trainen en ons lichaam optimaal te gebruiken. “Al vanaf het ontbijt beïnvloeden wij ons brein,” steekt Rudy van wal. “Zowel op energetisch als op biochemisch niveau. Dus wat je elke dag doet, beïnvloedt jouw functioneren en bepaalt ook hoe jij jezelf traint.” Tijdens zijn sessie op de Freelancer Summit zal hij vragen naar dagelijkse gewoontes van het publiek en de gevolgen hiervan op middellange en lange termijn aankaarten.

Al vanaf het ontbijt beïnvloeden wij ons brein.

UV-balans

“Daarnaast geef ik ook uitleg over de UV-balans waarbij je jouw uitdagingen en vaardigheden in balans houdt. Als je dat niet lukt, raakt je lichaam uitgeput. Je welbevinden verdwijnt, je durft geen beslissingen meer nemen, je wordt behoudsgezind en uiteindelijk merk je dat je verhaal ergens stopt.”

“Om dat te vermijden, vertel ik hoe ons brein functioneert en reik ik oefeningen aan die je elke dag kan doen.”

Dagevaluatie

“Eén van mijn tips is om een dagevaluatie te maken, om even stil te staan bij wat je die dag gedaan hebt. Door positieve zelfreflectie boek je voortgang. Je noteert waarover je tevreden bent en wie jou geholpen heeft, zodat je dankbaarheid kan uiten.”

Door positieve zelfreflectie boek je voortgang.

Communicatie

“Ons sterkste wapen als ondernemer is communicatie. Zonder communicatie staan we nergens. En als het over communicatie gaat, bedoel ik letterlijk kiezen voor het juiste woord.”

“Als je bijvoorbeeld feedback geeft aan een collega en je zegt: ‘Ik vind dat goed’ of ‘Ik vind dit heel sterk van je’, dan zijn dat twee verschillende boodschappen. De eerste weerspiegelt je eigen perceptie en de tweede beoordeelt de input van de ander.”

“Besef dus dat de woorden die je gebruikt enkel jouw realiteit weerspiegelen. Jouw overtuigingen en wereldbeeld zullen nooit overeenkomen met die van je gesprekspartner. Wees je daar altijd van bewust.”


De Freelancer Summit 2024 is een initiatief van NextConomy, Unizo en GigHouse en vindt plaats op 17 oktober in Gent. Voor deze 6de editie is het centrale thema ‘Groeien als Freelance ondernemer’. Kom netwerken, leren van topsprekers zoals Rudy Heylen, Paul D’Hoore en Wim Davidse, en volg interactieve workshops. Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is dus aangeraden. Tot in Gent?


Lees ook :

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert