"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Welke toekomst heeft onze digitale werkplek?

Oops, they did it again. Guy Van Leemput (ValueIntranet) en Patrick Van Renterghem (I.T.Works) organiseren op 1 juni voor de zesde maal hun “Brussels Digital Workplace Conference”. Een eendagsconferentie over intranets, digitale en hybride werkplekken, de “digital employee experience” en de toekomst van werk. Als mediapartner zal Nextconomy de aanloop naar dit event en de conferentie zelf vanop de eerste rij kunnen meebeleven.

Vraag het maar

Het overkoepelende thema wordt ‘the future of work’. Wat komt er allemaal op ons af? Hoe ziet onze digitale werkplek van de toekomst er uit? Welke evoluties en mogelijkheden voorzien we in de evolutie naar remote en hybride werk? Hoe verminderen we de digitale stress of de fricties die de snel veranderende digitale tools en steeds slimmere apps met zich mee brengen?

Hoe kunnen we beter samenwerken en beter communiceren via de nieuwste platformen van Microsoft 365 of allerhande intranettoepassingen? Welke impact hebben de laatste trends in de generatieve AI-technologie? Welk flankerend beleid heb je vandaag nodig om alle medewerkers – weze het nu vaste werknemers of freelancers en tijdelijke krachten – productief en gelukkig te kunnen maken?

Schrijf je in voor eind april en geniet van 10% vroegboekkorting

Watch the highlights of the previous edition !

Leermomenten

Dit alles brengt ons bij het stijgend belang van de ‘digital employee experience’, een buzzword dat ook menig freelancer meteen zal herkennen. Want als externe met diverse opdrachtgevers krijg je vaak te maken met de meest uiteenlopende tools en instrumenten. Hoe ga je daar mee om? Welke technische onboarding mag je bij een tijdelijke opdracht van een nieuwe opdrachtgever verwachten?

Deze Engelstalige conferentie wil alleszins een ruime diversiteit van functies en rollen bijeenbrengen om zich hierover te informeren: niet alleen bedrijfsmensen uit interne communicatie, HR of IT maar ook academici, ondernemers en freelancers zijn er meer dan welkom. Dat zal ongetwijfeld leiden tot boeiende interacties in de discussies en op de netwerkmomenten.

Zoals u kan zien op het programma is de line up indrukwekkend en het programma gevarieerd, mede dankzij de keuzesessies. Een en ander vindt plaats dichtbij het Brussels Centraal station: in SPARKS, een inspirerende congreslocatie die we eerder al eens met Nextconomy verkend hebben.

Net als ondernemers en vaste werknemers moeten ook freelancers zich eens een dag kunnen beraden en informeren over de evolutie en de uitdagingen van hun gedigitaliseerde werkomgeving.

Schrijf je in voor eind april en geniet van 10% vroegboekkorting

Van op afstand?

Een van de topics waar we vanuit Nextconomy nu al reikhalzend naar uitkijken zijn de nieuwste inzichten rond “Remote work”. Twee sprekers vallen daarbij meteen al in het oog:

Pilar Orti is de zaakvoerster van “Virtual Not Distant” waar ze ondermeer bedrijfsverantwoordelijken coacht en traint rond de  organisatie van “remote working”. Zij geldt als een specialist over werken op afstand, asynchroon samenwerken en het belang van de fit met de bedrijfscultuur. U kan ze ook horen op haar bekende en inspirerende  “21st Century Work Life Podcast”.

Koen Blanquart die de slot-keynote verzorgt kan je gerust een “digital nomad” noemen. Ook dankzij zijn vele boeken waaronder “Thuisvoordeel” is hij een veelgevraagd en alom gerespecteerd spreker over hybride werk, asynchroon werken, empowerment, innovatie en zo veel meer.

Maar deze conferentie zelf ‘remote’ volgen zou eigenlijk zonde zijn. U moet er echt fysiek naar toe voor de volledige ervaring. Inschrijven kan hier en tot eind april geniet u van 10% vroegboekkorting.

Lees ook:

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy