"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Werknemers blijven aan boord tot hun 80ste bij Japans bedrijf

De Japanse detailhandelaar in huiselektronica Nojima Corp heeft op 1 juli een systeem geïntroduceerd waardoor hun werknemers aan de slag kunnen blijven tot hun 80ste.

Werknemers die de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar bereiken, kunnen bij het Japanse elektronicabedrijf Nojima Corp hun contract jaarlijks verlengen tot hun 80ste.

Bij elk contractverlenging wordt er rekening gehouden met allerlei factoren zoals de gezondheidstoestand, de privé-situatie en de werkdruk van de werknemer.

Op deze manier hoopt de organisatie om de vaardigheden en talenten van haar oudere werknemers meer te benutten op de werkvloer. “Zij weten perfect hoe ze met klanten moeten omgaan en daar kunnen onze jonge werknemers nog veel van leren”, zegt een medewerker van Nojima.

Bron:

The Jiji Press

Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van Nathanella Monsaert