"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

NextConomy Webinar: GDPR en de gevolgen voor recruitment en inhuren extern talent

Inschrijven voor dit relevante webinar kan vanaf nu.

Op 25 mei 2018 treedt de ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR) of ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) in werking. Deze regels hebben een grote impact op de manier waarop organisaties om moeten gaan gegevens van freelancers en sollicitanten.

Daarom organiseert NextConomy op 28 november (11:00 uur) een gratis webinar over GDPR en de gevolgen daarvan voor het rekruteren van personeel en het inhuren van freelancers en ander extern talent. We doen dat in samenwerking met experten van  samen met Federgon, TAPFIN en pro-Unity. 

In de HR-sector waar kandidaatgegevens niet zelden via een aantal schakels gaan en waar vaak bij elke stap informatie over de kandidaat wordt toegevoegd, roept de GDPR veel vragen op. Over welke nieuwe regels er nu precies komen, hoe je kandidaten nog kan benaderen, wat je nu wel en niet mag bewaren en gebruiken aan persoonsgegevens. Over de aansprakelijkheden en de forse boetes. Over de haalbaarheid, beheersbaarheid en verantwoordelijkheden binnen de GDPR.

Al deze vraagstukken, en hoe ze op te lossen, gaan we tijdens het webinar bespreken met verschillende experten. Ook is het mogelijk om vooraf en tijdens het webinar uw vragen te stellen.

Doelgroep

Het webinar is gericht op:

  • Professionals die bij organisaties betrokken zijn bij het rekruteren van personeel (vast) en/of het inhuren van freelancers (HR, recruitment, Inkoop).
  • Iedereen die actief is in de branche van bemiddeling van kandidaten (zowel vast als freelance).
  • Freelancers/sollicitanten die op de hoogte willen zijn van welke rechten ze onder GDPR hebben omtrent hun gegevens als kandidaat.

Meer informatie en inschrijven

Om deel te nemen aan dit (gratis) webinar is het wel noodzakelijk om u vooraf in te schrijven. Dat kan vanaf nu en via deze pagina, waar ook meer informatie staat over het programma.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu