"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Ruim 350.000 unieke vacatures online in het tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2017 zijn in België 351.591 unieke vacatures online geplaatst. Dat blijkt uit een actueel rapport van Jobfeed.

Jobfeed vond in het tweede kwartaal van 2017 in België 351.591 unieke online vacatures. Dat blijkt uit het vandaag verschenen rapport van Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor online vacatures. Jobfeed heeft in het tweede kwartaal 2017 599.369 vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven 351.591 unieke vacatures over, waarop de analyses zijn uitgevoerd.

Verschillen

Het gaat bij deze cijfers niet om opdrachten voor freelancers, maar om vaste jobs. Toch geven deze cijfers wel enige indicatie over de marktontwikkelingen voor freelancers.

De meest opvallende bevindingen uit het tweede kwartaal in 2017:

  • De provincie Antwerpen had de meeste online vacatures, de provincie Luxemburg de minste.
  • Verkoop en handel is met een marktaandeel van 13,6% de grootste beroepsklasse. Het marktaandeel van ICT daalt met 1,5% en zakt daarmee van de vierde naar de zesde plaats in de top 10.
  • De top 5 beroepen is gelijk aan die van het eerste kwartaal van dit jaar. Reparatie- en onderhoudsmonteur is in beide kwartalen het meest gevraagde beroep.
  • Randstad was de grootste intermediair in Q2 2017, gevolgd door Adecco.
  • Grootste directe werkgever met de meeste fulltime vacatures was AXA.
  • 13,2% van de online vacatures was voor een functie met onregelmatige werktijden.
  • Van alle vacatures in Q2 2017 was 88,1% voor een fulltime functie.

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy