"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Furbo Legal sluit partnership met kennisplatform NextConomy

Furbo Legal, expert in contracten voor inhuur en freelancers gaat haar kennis delen met lezers van NextConomy.

NextConomy verwelkomt weer een nieuwe kennispartner: Furbo Legal, gespecialiseerd in de juridische ondersteuning van freelancers, hun opdrachtgevers en bemiddelaars.

Juridische driehoeksverhouding

“Ik zie NextConomy als een platform waarbij de driehoek van freelancers, hun opdrachtgevers en de bemiddelaars bij elkaar komen”, zegt Ellen Pensaert, Legal & HR senior counsel van Furbo Legal. “Een goed contract is een win-win situatie waarbij je oog hebt voor de belangen van beide partijen. In een periode van schaarste – zoals die er nu is – is die balans ook nodig. Eenzijdige contracten met alleen oog voor de belangen van de opdrachtgever zijn niet meer van deze tijd. Maar geen contract kan al helemaal niet, al lijkt niet iedereen zich daar van bewust.”

Bewustwording

Ellen heeft er zin in om haar kennis op NextConomy te delen: “onbekend is onbemind. Zeker ook bij freelancers. Die hebben alle baat bij een goed contract. Maar ik zal vooral proberen beide contractpartijen te sensibiliseren om tot succes te komen.”

“We zijn blij dat we met Furbo Legal nu het juridische luik op onze website en kennisbank professioneel kunnen uitbreiden,“ zegt  Marleen  Deleu, hoofdredacteur van NextConomy. “Vlaanderen kent een sterke groei van freelancers en dat vertaalt zich in een groeiend juridisch bewustzijn. Bovendien is de wetgeving rond het inzetten van freelancers in volle beweging en aan verandering onderhevig. En dat is voor freelancers en hun opdrachtgevers belangrijk.”

Workshop Toekomstgericht werven en inzetten van freelancers

Ellen Pensaert doceert ook tijdens de opleiding Toekomstgericht werven en inzetten van freelancers die NextConomy organiseert op 8 mei. Tijdens die workshop vertellen vijf experten hoe je freelancers correct inzet in je organisatie.

Kennisbank

Eerder dit jaar werd ook accountants- en advieskantoor SBB partner van NextConomy. SBB brengt financieel, juridisch en zakelijk advies. De kennis van alle partners is te vinden in de actuele berichten en de kennisbank van NextConomy en dat zowel voor opdrachtgevers en freelancers.

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy