"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

12 gefailleerde ondernemers getuigen in Canvas-reeks ‘Durven falen’

Twaalf ondernemers die een faillissement hebben meegemaakt, vertellen hun verhaal in de Canvas-reeks Durven falen. De serie is online nog te bekijken tot 13 april 2018.

Met de reeks Durven falen wil de tv-zender Canvas het taboe rond falen doorbreken en de durf om te ondernemen stimuleren. Want ondernemers waarvan hun zaak failliet is verklaard, krijgen in ons land de stempel van mislukkeling. De serie wil dat beeld doorbreken door twaalf ondernemers te laten getuigen over hun falen en hoe ze draad daarna weer oppikten.

“Anno 2018 is falen nog te veel een taboe, althans in Vlaanderen. Van jongs af aan krijgen we ingelepeld dat we moeten presteren en slagen. Op school, in onze relatie, in de sport, in onze hobby, in onze carrière. The only way is up. En falen hoort daar niét bij. Zeker niet in het bedrijfsleven. Degradatie of faillissement zijn het finale zwarte gat. Toch kijken andere culturen, niet eens zo verschillend van de onze, daar anders tegenaan. Zo is kopje onder gaan voor vele jonge ondernemers in de VS bijvoorbeeld een deel van de groei, een fase in een leerproces. Alleen wie fouten maakt, kan sterk worden, is daar het motto. Dream big and dare to fail”, zegt Walter Couvreur, aanbodverantwoordelijke bij Canvas.

Je kan de 6-delige Canvasreeks Durven falen nog bekijken op VRT NU.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert