SLUIT MENU

Voordelen voor organisaties om via een FMS freelance talent te sourcen en samen te werken

Ontdek de kracht van een Freelance Management System (FMS). Snel toegang tot top freelancers, eenvoudig beheer van samenwerking en directe sourcing voor kostenbesparing. Bouw sterke relaties en boost je projecten.

  • Het belangrijkste voordeel van het zoeken van freelancers via een FMS is dat snel kan worden gereageerd bij nood aan extra werkkrachten of het verkrijgen van toegang tot gespecialiseerde vaardigheden wanneer dat nodig is. Beschikbaar talent is maar enkele muisklikken verwijderd.
  • Een performant FMS ondersteunt in het systeem zelf de volledige samenwerking tussen opdrachtgever en freelancer, van aanvraag tot uitbetaling. Dit is niet onbelangrijk: het gebruiksgemak van het FMS is hoog en het FMS is ‘a single source’, de centrale plaats met alle informatie zoals offertes, contracten, andere communicatie enz.
  • Zelf rechtstreeks, in het Engels ‘direct sourcen’, van freelancers middels een FMS maakt het voor de organisatie mogelijk een meer op talent gericht model van werven en samenwerken met externe talenten op te zetten. Doordat er geen intermediaire tussenpartij is, kan de organisatie zelf een nauwere en directe relatie opbouwen met de inhuurkrachten.
  • Sommige freelancers werken bij voorkeur via een intermediaire partij, maar anderen doppen zelf hun boontjes en wensen rechtstreekst met de opdrachtgever samen te werken. Door actief op zoek te gaan naar deze freelancers met behulp van een FMS loop je geen talent van een groeiende doelgroep mis. Een FMS inschakelen in je talent acquisitie strategie breidt de vijver met potentiële kandidaten aanzienlijk uit.
  • Direct sourcing maakt (aanzienlijke) kostenbesparingen mogelijk door de directe rekruteringsrelatie met freelancers in plaats van marges aan intermediaire partijen te betalen.
  • Er zijn drie populaire soorten platforms voor freelancers waardoor organisaties gericht te werk kunnen gaan bij het plaatsen van opdrachten
    • Gespecialiseerde sites voor technologie professionals
    • Sites voor bepaalde rollen zoals copywriters, designers, virtual assistants enz.
    • Websites voor korte, eenmalige ‘klussen’ zoals vertaalopdrachten, ontwerpen van logo’s, …

Download het e-book Freelance Management Systemen in België

In dit eerste, unieke, rapport zet NextConomy alle informatie over FMS op een rij en laat uitvoerig zien welke FMS-spelers actief zijn in België en wat zij te bieden hebben.

Download hier het onderzoeksrapport FMS- Kan je nog zonder van NextConomy.

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy