"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

STEM-omscholing ‘opent deuren’ voor werkzoekenden

De snelle groei van nieuwe technologieën betekent dat nieuwe vaardigheden nodig zijn voor toekomstige banen.

Al worstelend met de gevolgen van COVID-19, de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de stijgende inflatie, is er bezorgdheid dat de wereldeconomie verder verzwakt wordt door een groeiend tekort aan vaardigheden op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (science, technology, engineering and mathematics, STEM).

Dat is de angst van organisaties zoals de Institution of Engineering and Technology (IET), die een leden heeft in meer dan 150 landen over de hele wereld.

Een rapport van de IET onthult een geschat tekort van meer dan 173.000 medewerkers alleen al in de STEM-sector van het VK en betoogt dat investeren in mogelijkheden voor het personeel om STEM-vaardigheden te ontwikkelen een must is als de economie van het land moet worden geregenereerd. “Dit heeft niet alleen betrekking op het creëren van banen, maar ook op de productiviteit van bedrijven van elke omvang en het opschalen van markten.”

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics voorspelt dat tussen 2022 en 2030 het aantal banen dat STEM-vaardigheden vereist sneller zal groeien dan ander werk. Toch bleek uit onderzoek van de National Skills Coalition dat bijna een derde van de medewerkers in de VS digitale vaardigheden mist die cruciaal zijn voor het invullen van STEM-vacatures.

Een gebrek aan STEM-vaardigheden dreigt een toenemend aantal verschillende industrieën te hinderen. In Japan waarschuwen de grootste fabrikanten van halfgeleiders in het land dat er in de komende 10 jaar ongeveer 35.000 ingenieurs moeten worden aangenomen om het investeringstempo bij te houden.

De groeiende behoefte aan digitalisering, automatisering en technische diensten in India heeft de arbeidsmarkt een boost gegeven. Deze banen zijn echter ‘vaardigheidsintensiever’, volgens het rapport ‘Digital India’ van McKinsey. Vaardigheden die organisaties moeilijk kunnen vinden, zijn onder meer creativiteit en originaliteit, kritisch denken en analyseren, redeneren en probleemoplossen, leiderschap en sociale invloed en het nemen van initiatieven.

De snelle groei van nieuwe technologieën, versneld door de COVID-19-pandemie, betekent dat mensen hun vaardigheden voortdurend moeten bijwerken of volledig moeten omscholen: “Talentontwikkeling, levenslang leren en opnieuw uitvinden van carrières zullen cruciaal zijn voor het toekomstige personeelsbestand”, zegt het IET-rapport. Dit betekent dat industrie en overheid zich moeten “aanpassen aan de veranderende aard van het werk door zich te richten op het trainen van mensen voor de banen van morgen”.

Door de overheid gesteunde trainingsprogramma’s

Er is vraag naar STEM-vaardigheden, maar hoe kunnen potentiële kandidaten deze verwerven? Voordat u begint met zoeken, moet u er rekening mee houden dat u misschien al een aantal vaardigheden hebt: communicatie, probleemoplossing, teamwork en projectmanagement zijn allemaal overdraagbare vaardigheden die u kunnen helpen een STEM-baan te krijgen.

Wees vervolgens duidelijk over uw carrièredoel. Welke baan zoekt u? In welke industrie? Als u het antwoord weet, kunt u erachter komen welke kwalificaties of vaardigheden u nodig hebt.

U kunt beginnen met een training zoals die nu beschikbaar is op het platform Vaardigheden voor het leven van de Britse overheid. Het Duitse activatie- en plaatsingsvoucherprogramma dekt op dezelfde manier de kosten van trainingen voor werkzoekenden om extra vaardigheden toe te voegen.

Een andere recente ontwikkeling in het VK is de oprichting van Institutes of Technology (IoTs). Dit zijn samenwerkingen tussen hogescholen, universiteiten en lokale werkgevers om STEM-onderwijs van hoge kwaliteit te leveren (voornamelijk op niveau 4 of 5) en het is te volgen door mensen van alle leeftijden.

Betaald worden om te leren

Stages zijn een andere manier om nieuw STEM-talent te koesteren en mensen de kans te geven om nieuwe vaardigheden te verwerven, ervaring op de werkplek op te doen en betaald te krijgen. Door de groeiende populariteit om de STEM-vaardighedencrisis in het VK aan te pakken, kunnen studenten nu zelfs een medische doctoraatstage volgen. Een nieuwe tool voor het zoeken naar stageplekken is beschikbaar op de website gov.uk.

Er zijn STEM-carrièretrajecten die u kunt volgen zonder een graad te hebben. Voor sommige gebieden zoals engineering is echter formele training vereist, dus het kan zijn dat u zich moet voorbereiden op uw terugkeer naar de universiteit om de juiste graad te behalen.

Elk land is de thuisbasis van verschillende universiteiten die STEM-gerelateerde cursussen aanbieden. Als u niet voldoet aan de toelatingsvereisten en u bent een volwassen sollicitant, kunt u vrijgesteld zijn van deze vereisten. Neem rechtstreeks contact op met de universiteit, omdat er een alternatieve toelatingstest kan zijn die ze voor u kunnen regelen.

Als u niet over de juiste cijfers beschikt, moet u het afleggen of opnieuw afleggen van examens onderzoeken om de vereiste kwalificaties te verkrijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, op een lokale universiteit of zelfs via een leercursus op afstand.

Lydia Amarquaye is beleidsadviseur voor professionele ontwikkeling en onderwijs voor de

Institution of Mechanical Engineers, die leden heeft in 140 landen. Ze zegt: “STEM wordt niet zo sterk ervaren als het zou moeten zijn, dus er moet wat werk worden gedaan om zijn profiel en de carrièremogelijkheden binnen STEM te vergroten.”

Ze is het er echter zeker mee eens dat het verwerven van gewilde STEM-vaardigheden ‘veel deuren kan openen’ voor degenen die willen bijscholen of omscholen.

Er is geen twijfel dat er wereldwijd vraag is naar STEM-vaardigheden. De Britse overheid en ook andere landen beginnen zich in te zetten om de vaardigheidskloof op te vullen. Voor sollicitanten is de kans om STEM-training te krijgen een geweldige kans.

SThree logo
SThree is a global staffing organisation providing specialist services in the STEM industries (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Our five specialist brands operating in Belgium, Computer Futures, Progressive, Huxley, Real Staffing and JP Gray, place professionals across IT, Engineering, Oil & Gas, Banking, Pharma and Supply Chain. Bekijk alle berichten van SThree