"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

SThree en NextConomy: STEM talenten werven in de dynamische wereld van werk

De talenten van morgen samenbrengen en verbinden met innovatieve actoren. Dat is de ‘raison d’être’ van SThree en haar ecosysteem van gespecialiseerde STEM-wervingskantoren in 12 landen. Om hun verankering in de toekomst van werk te consolideren, (her)activeert SThree Belgium het partnerschap met NextConomy.

Hartje Brussel, een mooie, heldere dag. We hebben afspraak met Catherine De Caluwe, Country Director Belux bij SThree en het SThree Marketing team in de kantoren aan de Kreupelenstraat. Op de 6e verdieping openen de deuren naar moderne, kleurrijke en inspirerende werkruimtes. De ideale setting om elkaar te ontmoeten en SThree’s visie op een toekomst van werk te ontdekken.

Al 20 jaar in België

Met de verschillende merken is SThree een nichespeler op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Catherine De Caluwe is in de Belux verantwoordelijk voor vier merken: Huxley, Progressive, Real staffing en Computer Futures. “Gezien de vlotheid waarmee we talent aan organisaties koppelen, denken onze klanten vaak dat het gemakkelijk is. In werkelijkheid ontsnappen we niet aan het tekort aan talent in de markt. Maar we werken hard om deze talentpools op te bouwen en deze connecties met STEM-professionals te maken. En dat doen we al 20 jaar,” zegt ze enthousiast.

We werken hard om deze talentpools op te bouwen en deze connecties met STEM-professionals te maken. En dat doen we al 20 jaar.

– Catherine De Caluwe

Bekijk enkele fragmenten van het video-interview:

Het beheren van de pool, de match met de klant

Een nauwe en oprechte relatie met de kandidaten is de basis, aldus Catherine De Caluwe. “Zonder dit kun je de vaardigheden van de talenten niet identificeren, de richting die de persoon wil uitgaan, de mogelijke evolutie naar het zelfstandigenstatuut of een terugkeer naar werk in loondienst. Ons doel is om gekwalificeerde mensen samen te brengen en hen te koppelen aan de vraag van onze klanten om te bouwen aan de toekomst. En dat is wat ons elke dag opnieuw drijft.”

Er is geen plaats voor te veel conservatisme. Vaardigheden gaan boven uiterlijk, leeftijd of huidskleur.

Bring your whole self ?

Bij SThree zijn de medewerkers volledig toegewijd aan hun werk. (Gelukkig maar, zou je kunnen zeggen). Maar Catherine De Caluwe gaat nog een stap verder. Ze moedigt haar teams aan om zichzelf te zijn. Dat is de beste manier om goede prestaties te leveren. Makkelijker gezegd dan gedaan? “Nee, de visie ‘Bring your whole self’ is intern goed ingeburgerd. En over het algemeen kunnen onze klanten zich vinden in de aanpak. Zij begrijpen dat er in een vrij moeilijke markt geen plaats is voor te veel conservatisme. Vaardigheden gaan boven uiterlijk, leeftijd of huidskleur, bijvoorbeeld. We bereiden onze medewerkers zelfs voor op ongemakkelijke situaties.”

Hello duurzaamheid !

ESG-criteria (milieu, sociale aspecten en deugdelijk bestuur) zijn aanwezig en belangrijk voor SThree. Om iets terug te doen, in een soort collectief bewustzijn. “Veel van onze medewerkers nemen deel aan onze vrijwilligersdagen en andere acties die op duurzaamheid gericht zijn. En we stellen vast dat de meerderheid van onze klanten een positieve impact heeft op de maatschappij. We werken aan duurzame waarde creatie op lange termijn”, legt de Belux-directeur uit.

De toekomst van werk is hybride

De dagen van bedrijven die leven op het exclusieve ritme van vaste contracten voor onbepaalde duur zijn geteld. Dat is de visie van Catherine De Caluwe (en ook van NextConomy). “We hebben geluk in België, we zijn een land van innovatie. Digitalisering, life sciences, biotechonderzoek, fintechs… als ons land erkend wordt in deze disciplines is dat ook omdat we het juiste talent hebben. Het is nu aan de bedrijven om het belang van een hybride pool, bestaande uit interne medewerkers en extern talent, volledig te integreren. Work in progress!”.

De toekomst van werk ligt ons na aan het hart en het is erg belangrijk dat we de status quo voortdurend in vraag stellen.

SThree partner van NextConomy

Ruim vijf jaar geleden was de internationale wervingsspecialist STEM al een van de ‘founding partners’ van NextConomy. Na een korte onderbreking wordt nu een hernieuwd partnerschap opgebouwd. Catherine De Caluwe: “Wij zijn community architecten. Net als NextConomy. Het lijkt me dus voor de hand liggend om de krachten te bundelen. Ik kijk ernaar uit om ons perspectief te verbreden, te luisteren naar verschillende stemmen en te debatteren op basis van verschillende meningen. We willen het belang en de succesvolle integratie van extern talent in een bedrijf helpen uitdragen. De toekomst van werk ligt ons na aan het hart en het is erg belangrijk dat we de status quo voortdurend in vraag stellen.”

Marleen Deleu vult aan: “ Uiteraard zijn we erg verheugd om SThree opnieuw als partner te verwelkomen. Niet alleen zijn ze een bedrijf dat door hun kernopdracht vooraan in de dynamische arbeidsmarkt zit, ze passen zelf ook toe wat ze verkondigen aan klanten. Hierdoor halen ze steeds het beste uit de eigen medewerkers en spelen ze zelf snel in op trends en ontwikkelingen. Erg boeiend dus en fantastisch dat we alle kennis en expertise van SThree BeLux op NextConomy mogen delen met de bezoekers van ons kennisplatform.”

Ga voort op je elan:

Jean-François Dinant
Jean-François est Créateur de contenu (freelance of course) et amoureux de Communication. Pour lui, les #RH, le #Nouveau Monde du Travail, l’#Entrepreneuriat et la #Transformation Digitale sont ses drogues durs. Jean-François is Content Creator (freelance of course) en in love met communicatie. Voor hem zijn #HR, de #NWOW, #Entrepreneurship en #DigitalTransformation zijn harddrugs. Bekijk alle berichten van #Jean-François Dinant