"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

‘Love to be Free’ : één project (voor freelancers) en twee awards voor UNIZO

Via het project ‘Love to be Free’ informeert, verbindt en vertegenwoordigt UNIZO de snel groeiende groep van freelancers in Vlaanderen en Brussel. Een project dat de internationale jury van de European Enterprise Promotion Award (EEPA Award) niet ontging. UNIZO werd op 29 november uitgeroepen tot winnaar van de categorie “Investeren in ondernemersvaardigheden” en won ‘on top’ de Grand Jury Prize over alle categorieën heen.

De European Enterprise Promotion Award is een initiatief van de Europese Commissie en wordt ook ondersteund door de Belgische FOD Economie. De prijzen belonen sinds 2005 uitmuntende initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De uitreiking vond plaats op de jaarlijkse Europese kmo-top in Praag, waar ook de Europese koepelorganisatie SMEUnited een belangrijke partner is.

We zijn ook dankbaar voor de fijne samenwerking, mede dankzij NextConomy wonnen we gisteren twee awards in Praag.

‘Love to be Free’ winnaar in de categorie ‘Investing in Entrepreneurial Skills”

Uit de meer dan 200 ingediende projecten, uit maar liefst 26 landen, selecteerde een internationale jury het UNIZO-project ‘Love to be Free’ als winnaar in de categorie ‘Investing in Entrepreneurial Skills’. De Grand Jury Prize komt daar nog eens bovenop als winnaar over alle categoriën heen. “We zijn ook dankbaar voor de fijne samenwerking, mede dankzij NextConomy wonnen we gisteren twee awards in Praag” zegt Marijn Ghys van UNIZO.

+7% freelancers in Vlaanderen en Brussel

“Deze erkenning doet deugd en is een pluim voor het hele team”, zegt UNIZO-topman Danny Van Assche. “Met het project ‘Love to be Free’ zetten we sinds 2015 in op het ondersteunen van de freelancers. We bieden hen een zeer ruime dienstverlening op maat en verdedigen de belangen van deze steeds groter wordende groep ondernemers.”

Volbloed zelfstandigen

Danny Van Assche: “Freelancers zijn volbloed zelfstandigen, die graag autonoom en flexibel werken. We vinden hen in alle takken van de economie. Ze kunnen actief zijn als consultant, grafisch vormgever, vertaler, copywriter, fotograaf, informaticus, gezondheidscoach,.. Bovenal willen ze vrij zijn. Onafhankelijkheid is de rode draad die alle freelancers, ongeacht sector of activiteit, verbindt. Het zijn volwaardige zelfstandigen. Dat blijkt ook als we peilen naar hun grootste bezorgdheden: het sociaal statuut, de problematiek van laattijdige betalingen en het vinden van goede opdrachten.”

Omkadering

Het project ‘Love to be Free’, dat mee ondersteund wordt door VLAIO, omvat diverse acties rond advies, ondersteuning en begeleiding van de Freelance ondernemers. UNIZO wil hiermee tegemoet komen aan hun bezorgdheden en hen inspireren en samenbrengen. “Met onze werking bieden we freelancers de omkadering die ze zoeken. We ondersteunen hen met het vinden van opdrachten, samen met partners helpen we hen zichzelf presenteren naar de markt toe als een aantrekkelijke en professionele partij. Ook helpen we hen met het bepalen van hun marktwaarde en prijs”, zegt Danny Van Assche.

Dag van de Freelancer, een initiatief van Jellow, UNIZO en NextConomy.

Informeren en laten netwerken

Het jaarlijks Freelance Focus Rapport vormt de basis van de Love to be Free-werking. Sinds enkele jaren organiseert UNIZO Freelance Friday, een wederkerend online evenement voor freelancers. Het concept is intussen geëvolueerd naar een flitsende live studioshow van één uur tijdens de lunchpauze waar telkens een specifiek thema centraal staat. Daarnaast is er jaarlijks de Dag van de Freelancer, een initiatief van Jellow, UNIZO en NextConomy om freelancers te informeren en te laten netwerken. Sinds 2021 is er ook de uurtariefcalculator die freelancers helpt om het juiste uurtarief te berekenen voor hun diensten. FreeBiz tenslotte is een lerend netwerk van 7 sessies waar freelance ondernemers een klankbord vinden en begeleid worden door toptrainers.

Foto : Marijn Ghys en Geert Eggermont van UNIZO

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy