"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Succesverhalen en valkuilen van een VMS

Huurt jouw organisatie veel extern talent in? VMS-technologie kan dan een grote meerwaarde zijn. “Maar bij de keuze van het VMS en de implementatie maak je best doordachte keuzes om een succesverhaal te schrijven”, raadt Manfred Vogels van VMS-systeem Beeline aan.

Manfred Vogels en Boy Wijnen hebben samen tientallen jaren ervaring in de wereld van ingehuurd talent op de teller. Ze hebben beide de wereld van inhuur zien evolueren, en daarmee ook de VMS-technologie om het inhuurproces te stroomlijnen en de leveranciers van extern talent te beheren.

Post-covid wereld van werk – dynamiek troef!

Bij hun klanten, verspreid over heel Europa, zien ze onder impuls van de coronacrisis een golfbeweging. Pure paniek in maart 2020 met stilstand en afscheid nemen van een groot aantal externen, o.a. bij een grote vliegtuigbouwer. Maar ook een onvoorziene piek aan inhuur van extra werkkrachten bij de supermarktklanten. Meer recent is er nu sprake van weer opschalen naar grote inhuurvolumes en aanwervingen. Deze trend zien ze overigens in alle regio’s, EMEA, APAC en de VS, waar Beeline actief is. Bij klanten die alle inhuurprocessen goed geregeld hebben, ondersteund door een VMS, is dit geen probleem, zij kunnen voor die plotse groei snel en efficiënt beroep doen op hun leveranciersbasis.

Beide experten zijn te gast bij NextConomy voor een Mini Learning over succesverhalen en valkuilen van een VMS. De opname van dit webinar kan je hier bekijken.

Tip – eerst bezinnen

Overweeg je een VMS? Dan zijn dit enkele vragen die je best op voorhand stelt:

  1. Wat is je strategie: wat wil je bereiken met het inzetten van een VMS?
  2. Wie zal het programma leiden? Ga je het beheer van de externen zelf doen of toch uitbesteden? In het eerste geval moet je ook de vraag stellen of je de nodige kennis in huis hebt, en ook of je snel wilt implementeren of dat er tijd is om zelf alles uit te pluizen. In het tweede geval kan een MSP je mogelijk helpen met hun kennis en ervaring.
  3. Wat is echt ons probleem? Kan technologie dat oplossen?
  4. Wat is je business case? Denk na over wat de kosten zijn, en ook welke opbrengsten je verwacht.

 Lessons learned – nog meer tips

  1. Je kan maar 1x implementeren, en fouten draag je nog lange tijd mee.
  2. Grijp de kans om schoon schip te maken met oude gewoonten; weg met ‘we hebben het altijd al zo gedaan’
  3. Behoed je voor ‘over-engineering’ – less is more!
  4. Hoe past het beheer van externen in je totale TA (Talent Acquisition) strategie? Benut je alle bronnen waar talent zich bevindt?

Je kan de opname van het webinar hier bekijken.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy