"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De Freelance Business Month komt er aan!

In gesprek met Elina Jutelyte, de oprichtster van freelancebusiness.be. Dit Engelstalig initiatief is gekend als organisator van de Freelance Business Day, dat dit jaar een boeiende metamorfose naar Freelance Business Month ondergaat.

Of de ruim 240.000 B2B solo-ondernemers in België zich nu freelancer, consultant, onafhankelijke professional, zelfstandige adviseur, zzp’er of gigwerker noemen maakt eigenlijk niet uit. De behoefte aan autonomie en keuzevrijheid is hun grootste en gemeenschappelijke drijfveer. Tegelijk is de kans groot dat ze vaker dan hen lief is afhankelijk zijn van anderen voor een kleine administratieve moeilijkheid, een juridische informatie of een praktische beslommering. Deze reële behoefte verklaart wellicht het succes van allerlei informatieplatformen en netwerkactiviteiten voor freelancers.

Europees groeipad: dag wordt maand

“In oktober 2020 organiseert Freelance Business Community een uniek online evenement: de Freelance Business Maand. Op één polyvalent online platform zullen we een maand lang de groeiende kracht van de freelance community demonstreren. Samen met de aanbieders van specifieke diensten voor freelancers. Tientallen sprekers zullen tijdens online sessies en masterclasses hun visie op freelancen en het runnen van een zelfstandige onderneming delen. Maar je zal er ook één op één kunnen netwerken”. Met ons groots opgevatte online evenement wil ik freelancers vooral de kans bieden om een sterkere band op te bouwen met mogelijke opdrachtgevers. Hopelijk ontdekken ze zo nieuwe professionele kansen en kunnen ze in deze moeilijke crisistijd een aha-moment of een transformatiemoment beleven!

Ons evenement kadert ook in de Europese Freelancers Week. Deze #EFWeek in oktober is een jaarlijks feestelijk gebeuren dat duizenden Europeanen inspireert om de freelance economie te ontdekken.”

Visie

“Ik geloof echt dat de marktvraag naar freelancers van jaar tot jaar zal blijven groeien, evenals het aantal starters. Ik heb gemerkt dat de definitie dat ‘een freelancer iemand is die geen goede baan kan vinden’ ondertussen verschoof naar ‘een freelancer is een hooggekwalificeerde professional’. Als we kennisdeling , creatieve ideeënontwikkeling en netwerking maar genoeg stimuleren, dan resulteert dat altijd in iets nieuw en positief!” besluit ze.

 

Zie voor meer informatie deze website

Philip Verhaeghe
Philip Verhaeghe is een onafhankelijk governance adviseur en een freelance redacteur over ondernemerschap en bestuur voor vakbladen, bedrijven en organisaties. Onderzoekt zowel de nieuwste trends als de klassieke uitdagingen die het verschil kunnen maken in de bestuurskamer of het directiecomité. Is als freelance redacteur ook actief voor onder meer Bestuurder”, “Guberna” en “Etion”. Werkte als algemeen secretaris voor VKW, het Instituut voor Bestuurders, Corgo en RNCI. Bekijk alle berichten van #Philip Verhaeghe