"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Het Franse freelance-platform Malt haalt 25 miljoen op om Europese expansie te financieren

Het succesvolle Franse freelance platform Malt heeft 25 miljoen extra ontvangen van investeringsmaatschappijen om haar Europese expansie te financieren.

Malt, in 2013 gestart als Hopwork, brengt online freelancers en opdrachtgevers bij elkaar. Momenteel vooral in Frankrijk en Spanje. Het platform claimt 100.000 freelancers in haar bestand te hebben en voor meer dan 15.000 opdrachtgevers te werken. Driekwart van de beursgenoteerde bedrijven uit de CAC40 zouden wel eens van de diensten van Malt gebruik hebben gemaakt. Op bescheiden schaal heeft Malt ook freelancers uit België in haar bestand,

Na uitbreiding naar Spanje wil Malt het platform nu verder over Europa uitrollen. Te beginnen in Nederland en Duitsland, België zou daarna snel kunnen volgen.

De propositie van Malt is deels vergelijkbaar met platformen als ProUnity, Jellow en GIGHOUSE : vraag en aanbod bij elkaar brengen, zonder tussenkomst van bureaus en extra ondersteuning voor wie dat wil. Waar Jellow en ProUnity dat ook doen richting de opdrachtgever richt Malt zich daarbij primair op de freelancers. Zo biedt Malt – in ieder geval in Frankrijk – korting op verzekeringen en organiseert het in een aantal grote Franse steden ook het nodige om zo offline community’s op te bouwen.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy