"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De zes meest voorkomende vormen van interim-management

Interim-managers worden op verschillende manieren ingezet. Hier een lijst van de zes meest voorkomende vormen van interim-management.

Crisismanagement:

De meest klassieke vorm van interim-management. Het vraagt in de regel om een mix van senioriteit, rust, ervaring met crisissituaties én ervaring met de branche.

Recovery management:

Een bijzondere vorm van crisismanagement, namelijk een crisis veroorzaakt door actuele financiële problemen. Branche-ervaring is mogelijk minder noodzakelijk, ervaring met omgaan met banken, crediteuren en aandeelhouders en andere stakeholders des te meer.

Changemanagement:

Een veel gebruikte vorm van interim-management. De interim-manager is aangesteld om een verandering door te voeren in (een deel van) de organisaties. Ervaring met veranderingsprocessen is in de regel belangrijker dan specifieke branche-ervaring.

Project- of programmamanagement:

Een sterk groeiend segment binnen de markt voor interim-managers. De interim-manager is verantwoordelijk voor een specifiek project of (verander)programma. Iets met een duidelijke kop en staart.

Fase of termijn-management:

Een mix tussen iemand in vaste dienst en het klassieke interim-management. Een interim-manager wordt voor een wat langere termijn, bijvoorbeeld 2-4 jaar aangesteld, om een bepaalde fase van een verandering te begeleiden.

Overbruggingsmanagement:  

Voor situaties waarin een sleutelpositie binnen een organisatie niet onbezet kan blijven. Bijvoorbeeld in geval van ziekte of in afwachting van het rekruteren van een persoon in vaste dient. Een interim-manager zorgt voor de continuïteit, zonder per se veranderingen door te voeren.

Lees meer over het onderwerp ‘Interim-management’ via deze link

Terug naar het overzicht