SLUIT MENU

Federgon: uitzendactiviteit houdt relatief goed stand in juli

In juli 2023 deed de uitzendsector in België het weer iets beter dan een maand eerder, blijkt uit de recentste cijfers van Federgon. Tocht blijft het aantal gewerkte uren meer dan 7% onder het niveau van vorig jaar.

In juli 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +2,03% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dat blijkt uit de recentste marktupdate van Federgon. Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren steeg met +2,69% in het arbeiderssegment en met +1,01% in het bediendesegment.

Daling ten opzichte van vorig jaar

In vergelijking met de maand juli van vorig jaar, liet de uitzendsector een daling optekenen van -7,32%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -8,30% in het arbeiderssegment, en met -6,17% in het bediendesegment.

Federgon-index gestegen

De Federgon-index bereikte 95,19 punten in juli 2023 tegenover 93,29 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Ondanks de voorzichtig betere cijfers in juli, in vergelijking met de maand juni, blijft de uitzendsector opereren in een moeilijke en onzekere economische context. Dit weerspiegelt zich in het volume van de gewerkte uren, dat meer dan 7% onder het niveau van juli 2022 bleef.

 

Lees ook:

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *