"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendactiviteit verder verzwakt in maart

De Federgon index laat 13 procent minder uitzenduren op jaarbasis zien.

In maart 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,42% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Federgon.

Deze achteruitgang is volgens  de federatie van de HR-dienstverleners toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren nam af met -3,41% in het arbeiderssegment en met -0,97% in het bediendesegment.

“Deze evolutie reflecteert voorzichtigheid bij de aanwervingsintenties van ondernemingen.” aldus Paul Verschueren, Research & Economic Affairs Director van Federgon.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar, liet de uitzendsector een daling optekenen van -13,02%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -15,56% in het arbeiderssegment, en met -9,52% in het bediendesegment.

“Deze evolutie reflecteert voorzichtigheid bij de aanwervingsintenties van ondernemingen.

De Federgon-index bereikte 94,46 punten in maart 2023 tegenover 96,80 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *