"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuw boek onthult: dringend rolmodellen gevraagd voor meer ‘women in tech’

Ondanks het feit dat vrouwen de helft van de wereldbevolking uitmaken, zijn ze sterk ondervertegenwoordigd in de technologiesector. Met haar boek “Women in Tech” licht Laurence Jacobs, business relationship officer bij technologiefederatie Agoria, vijf strategieën toe om deze genderongelijkheid aan te pakken.

Laurence Jacobs is niet de eerste de beste. Ze is met name bekend om haar expertise op het snijvlak van technologie, (sociale) innovatie en DEI. Als business relationship officer bij technologiefederatie Agoria bevordert ze de groei en het succes van digital-first bedrijven bevordert. Ze is ook ambassadeur voor “Women in Tech“, met als missie de vertegenwoordiging van vrouwen in de technologie-industrie te vergroten.

Haar niet aflatende inzet voor het bevorderen van diversiteit en inclusie komt ook tot uiting in haar verschillende rollen als jurylid en coach, bestuurslid van #SheDIDIT, mentor bij ASATT Women in STEM Fellowship en lid van de algemene vergadering van Technopolis. Daarnaast is ze actief betrokken bij de Women4Cyber Foundation Belgium en bij het opzetten van de executive master S.HE Goes Digital aan de VUB/ULB.

Referentiewerk

Het gloednieuw boek ‘Women in Tech: A Perfect Fit for a Sustainable and Inclusive Future’, is een praktische gids voor het bevorderen van gendergelijkheid in de technologiesector en ver daarbuiten.

“Women in Tech” licht vijf strategieën toe om deze genderongelijkheid aan te pakken, waaronder het belang van rolmodellen en het cultiveren van inclusieve bedrijfsculturen.

Het boek bevat interviews met toonaangevende experts en rolmodellen zoals Martine Tempels, Kristof Van der Stadt, Rudy Aernoudt, Thomas Dermine, Fatima Zibouh, Conny Vandendriessche en vele anderen. Het geeft niet alleen inzicht in de wereld van vrouwelijke technologie werk- en ondernemers, maar ook of het hebben van een STEM-achtergrond noodzakelijk is voor succes in de sector (spoiler: neen dus).

De real-life business cases, het overzicht van organisaties en experts die actief streven naar meer inclusie en diversiteit maar ook de praktische tools en inzichten in het boek bieden een routekaart om zinvolle veranderingen door te voeren richting een meer duurzame en inclusieve toekomst voor iedereen.

Zelf lezen?

Women in Tech: A Perfect Fit for a Sustainable and Inclusive Future’ is nu verkrijgbaar bij de betere boekhandel in uw buurt of via Pelckmans.be

Women in Tech, A Perfect Fit for a Sustainable and Inclusive Future
Laurence Jacobs
Pelckmans
ISBN 978-94-6401-944-5
€ 32,00
Paperback | 224 blz.

Lees ook :

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy