"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendkrachten ter ondersteuning van Fedasil opvangcentra

Naar aanleiding van een beslissing van de kern van de federale regering doet Fedasil voor de eerste maal een beroep op uitzendarbeid om de opvangcrisis aan te pakken. Dat zegt Federgon, het netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt.

Nieuwe pistes om Fedasil te versterken

Om de hoge instroom van asielzoekers aan te kunnen, werden onlangs verschillende nieuwe opvangplaatsen geopend in ons land. Hiervoor is er heel wat extra personeel nodig: denk aan verpleegkundigen, boekhouders, maatschappelijke assistenten, onthaalmedewerkers, enz. Naast de inzet van eigen personeel van Fedasil en detacheringen binnen de overheid, werden ook nog andere pistes onderzocht om Fedasil te versterken. Daarom wordt er nu ook gekeken naar de uitzendbedrijven voor verschillende profielen, verspreid over de verschillende opvangplaatsen.

Vlotte samenwerking

De samenwerking gebeurt op basis van een eerder afgesloten raamovereenkomst met BOSA waarin Randstad, Tempo-Team, Manpower en Start People opgenomen zijn als partners. Dankzij een zeer vlotte samenwerking met het kabinet van staatssecretaris de Moor en minister De Sutter hebben zij op heel korte termijn een workflow kunnen opzetten. De eerste profielen werden inmiddels voorgesteld aan Fedasil.

Een unieke kans

Ann Cattelain van Federgon is zeer verheugd over dit project: “Wij zijn zeer tevreden met het vertrouwen dat wij krijgen van de federale regering in dit moeilijke dossier. Voor onze sector is het een unieke kans om te bewijzen dat we concrete oplossingen kunnen bieden voor urgente maatschappelijke problemen die zich stellen.”

Bron : https://federgon.be
Foto : Jason Goodman (Unsplash)

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy