"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Lichte daling van de uitzendactiviteit in juni

In juni 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,47% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze lichte achteruitgang is toe te schrijven aan een een negatieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment van -1,97%, en een toename in het bediendesegment van +1,40%. 

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar, liet de uitzendsector een daling optekenen van -1,99%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -0,46% in het arbeiderssegment, en van -4,03% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 101,75 punten in juni 2022 tegenover 103,26 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Federatie van de HR-dienstverleners - Fédération des prestataires de services RH Bekijk alle berichten van Federgon