"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

8 apps die elke freelancer nodig heeft

We kunnen niet meer zonder onze smartphone, tablet en laptop. Freelancers beweren niet meer zonder deze 8 apps of softwareprogramma’s te kunnen werken. Een overzicht.

Documenten beheren, boekhouding bijhouden, logo ontwerpen, social mediaposts inplannen, brainstormen, muziek om tot rust te komen … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat al in een app-vorm. Deze 8 tools zijn onontbeerlijk voor freelancers.

Zoom

Door de coronacrisis en het verplicht telewerken kent iedereen Zoom. Via het platform kan je videoconferenties, online-vergaderingen, chatsessies en mobiele samenwerkingen organiseren.

www.zoom.us

Notion

Notion is een all-in-on workspace waar je alles in kunt opslaan zoals takenlijsten, leeslijsten, projectplannen, databases, budgetten, fotogalerijen, blogplanning … De app is zeer flexibel en beschikbaar op al jouw toestellen.

www.notion.so

Dropbox Professional

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. Je synchroniseert je bestanden op verschillende apparaten en kan die delen met anderen. Je hebt verschillende abonnementsformules. De Dropbox Professional is de meest uitgebreide voor individuele gebruikers. Met deze formule krijg je 3TB opslagruimte, support via chat, versiegeschiedenis van 180 dagen, geavanceerde functies voor delen, … en zijn ook je apparaten beschermd tegen verlies en diefstal.

www.dropbox.com

Canva

Via het grafisch ontwerpplatform Canva creëer je afbeeldingen, posters, flyers, banners … Je vindt er tal van templates waarmee je aan de slag kan gaan. Je hebt ook de formules Canva Pro voor teams  en Canva Enterprise voor grotere organisaties die op grote schaal ontwerp- en communicatietools nodig hebben.

www.canva.com

Brain.fm

Je focus verbeteren en je productiviteit verhogen? Probeer dan eens de app Brain.fm. De appontwikkelaars, wetenschappers en componisten hebben samen muziek ontwikkelt die je helpt om te concentreren op je werk of juist sneller te slapen.

www.brain.fm

Yuki

Yuki is een innovatief boekhoudplatform. Via het platform communiceer je met klanten en collega’s. Je verwerkt administraties, doet controles en btw-aangiftes en monitort de klanttevredenheid en productiviteit.

www.yuki.be

SKED Social

SKED Social is een alles-in-één social media marketingplatform voor bedrijven, merken en organisaties. Met één muisklik post je op Instagram, Facebook, Google My Business en LinkedIn. Het voordeel van SKED Social? Je kan maanden op voorhand je posts al inplannen en je kan je statistieken zien van de afgelopen twee jaar.

www.skedsocial.com

XMind

XMind is een mindmapping- en brainstormsoftware die gebruikt wordt voor projectmanagement, brainstorming, kennisbeheer, notulen van vergaderingen, informatiebeheer …

www.xmind.net

Ken je nog een app of tool die bij deze lijst hoort? Vertel ons dewelke en waarom. We zijn heel benieuwd.

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert