"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendactiviteit ondersteunt versnelling economische groei in mei

Federgon index van de maand mei.

In mei 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,90% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een negatieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment met -0,73%, en een toename in het bediendesegment met +5,26%.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging optekenen van +35,45%. Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met +38,25% in het arbeiderssegment, en met +32,14% in het bediendesegment. Ten opzichte van mei 2019 is de uitzendactiviteit -3,38% lager.

De Federgon-index bereikte 104,66 punten in mei 2021 tegenover 102,71 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

 

Federatie van de HR-dienstverleners - Fédération des prestataires de services RH Bekijk alle berichten van Federgon