SLUIT MENU

Flexing your workforce

In een recente whitepaper neemt Professor Katleen De Stobbeleir van Vlerick vier manieren onder de loep waarop organisaties de flexibiliteit van hun personeelsbestand kunnen bevorderen om zich beter aan te passen aan een steeds veranderende omgeving.

Het Vlerick-rapport Flexing your workforce gaat meer bepaald in op Agile Talent Management, Interne Talent Markten, Talent Ecosystemen en Werken met Freelancers.

Flexibiliteit is geen luxe

De vereiste flexibiliteit als gevolg van de pandemie heeft aangetoond dat investeren in flexibiliteit van het personeel geen luxe is. Integendeel, het is een belangrijke strategische prioriteit, die een aantal belangrijke voordelen kan opleveren. Naast het verbeteren van werknemersbetrokkenheid, kan flexibiliteit de productiviteit en de winstgevendheid verhogen.

Bovendien, zo staat in het rapport, kunnen organisaties die meer flexibiliteit bieden, putten uit een bredere talentenpool van werknemers die voorheen moeilijker te bereiken was, wat diversiteit en inclusie bevordert.

Flexibiliteit van het personeelsbestand draait uiteraard om veel meer dan telewerken. Het gaat ook veel verder dan het toestaan of flexibiliteit verplicht te stellen in tijden van een pandemie. Flexibiliteit omvat ook de keuze van de werknemer wanneer en hoe het werk wordt gedaan en waar. Het kan zelfs gaan om het type contract dat de organisatie aanbiedt aan mensen.

Vier verschillende strategieën voor flexibiliteit van het personeelsbestand

De whitepaper verkent verschillende manieren waarop een organisatie haar personeelsbestand kan flexibiliseren, en identificeert de overwegingen bij het implementeren van flexibiliteit van het personeelsbestand.

 

Bron

https://www.vlerick.com/~/media/corporate-marketing/our-expertise/2021/whitepaper-flexing-your-workforcepdf.pdf

Meer over duurzaam beheer van externe talenten in ‘Mis geen talent’

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu