SLUIT MENU

Belgische VMS-leverancier Connecting-Expertise overgenomen door PIXID Group

PIXID Group, de leverancier van onder meer Carerix en Amris, zet zijn Europese expansie voort met de overname van toonaangevende Belgische VMS-leverancier.

PIXID Group, de Europese leverancier van diverse recruitment en HR oplossingen, heeft Connecting-Expertise, een Belgische VMS-leverancier, overgenomen van USG People Belgium. Hiermee wil de groep haar aanbod verder versterken en haar activiteiten uitbreiden.

Na de overname van de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix in 2018, versterkt de overname van Connecting-Expertise het leiderschap van Keensight Capital-backed PIXID Group in de Benelux en voegt Antwerpen (België) toe aan haar bestaande kantoren in Frankrijk, het VK (sinds de overname van The Internet Corporation in 2017) en Nederland.

Merknaam blijft

Connecting-Expertise is een SaaS VMS-platform, een cloudgebaseerde oplossing voor personeelsbeheer waarmee bedrijven en wervingsbureaus de productiviteit, efficiëntie en compliance kunnen maximaliseren. Connecting-Expertise is actief in de de Belgische markt met blue chip-klanten. Dankzij de geïntegreerde software-oplossing die ontwikkeld is op een veilige en cloud gebaseerde infrastructuur, automatiseert Connecting-Expertise alle stappen van het wervingsproces. Van werving en contractbeheer tot tracking en facturering. Daarnaast biedt Connecting-Expertise klanten gepersonaliseerde pakketten die passen bij hun wervingsstrategie. Dit komt overeen met de aanpak van PIXID Group waardoor klanten van elke omvang hun uitzendkrachten efficiënt kunnen beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Connecting-Expertise, opgenomen in de Top 20 VMS-spelers van Staffing Industry Analyst, heeft bijna €1 miljard aan spend onder beheer en bedient meer dan 12.000 gebruikers en 4.500 geregistreerde bedrijven.

Als onderdeel van PIXID Group zal Connecting-Expertise onder haar eigen merknaam blijven opereren en de samenwerking met USG People behouden door producten en diensten aan de huidige USG-klanten te leveren. Peter De Buck en Patrick Verrept, medeoprichters en Managing Partners van Connecting-Expertise: “Deelnemen aan een structuur zo dynamisch en succesvol als PIXID Group is een grote bron van trots voor ons team. We zijn verheugd om onze expertise naar PIXID Group te brengen en verheugd om deel te nemen aan haar toekomstige inspanningen. Connecting-Expertise blijft in een strategisch partnerschap met USG People, met een contractuele overeenkomst voor de lange termijn, die zorgt voor een voortdurende gedeelde visie en voortdurende samenwerking als technologiepartners.”

Koppeling VMS en ATS

Dit strategische partnership tussen PIXID Group en USG People stelt beide partijen in staat zich volledig te focussen op hun kernactiviteiten en hun klanten en partners de beste innovatieve oplossingen op het gebied van VMS en ATS technologie te bieden. De technologie van PIXID Group is momenteel verantwoordelijk voor het invullen van bijna één op de drie tijdelijke posities in Frankrijk, waar het de markt voor tijdelijk personeel zal blijven versterken. De overname van Connecting-Expertise bevestigt verder haar status als een digitaal platform voor het beheer van uitzendkrachten in heel Europa en is consistent met de strategische focus van PIXID Group om het eerste Total Talent Acquisition  ecosysteem in Europa te ontwikkelen.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy