SLUIT MENU

Laat de technologie voor jou werken als recruiter

Technologie maakt je werk als recruiter makkelijker én moeilijker tegelijk. Enerzijds geven technologische ontwikkelingen je meer mogelijkheden om de geschikte kandidaat te vinden. Anderzijds moet je diverse kanalen beheren en groeit de druk om zeer snel en efficiënt te werken. Hoe ga je daar als recruiter mee om?

Technologie

Technologie maakt de job van recruiters efficiënter. Met de opkomst van online databases en kanalen, video-interviews en LinkedIn recruiting staat de digitalisering van je job al ver. En laat dat net de paradox zijn: door al die diverse technologieën en tools komt er ook extra druk op je schouders als recruiter.

Je hebt zo veel middelen ter beschikking dat de verwachtingen ook hoger worden. Je opdrachten moeten snel en efficiënt afgehandeld worden en dat terwijl je meer verschillende kanalen dan ooit inzet voor je zoektocht.

Tijd en handen tekort

Wat is het gevolg? Je rekruteringscampagnes zijn misschien minder geoptimaliseerd, gewoonweg omdat je de tijd niet hebt om je targeting of taalinstellingen helemaal goed te zetten op maat van je doelgroep. Of het ontbreekt je aan tijd om je advertising te personaliseren, wat net een grote troef kan zijn. De druk is erg hoog om zo snel mogelijk de meest geschikte kandidaat te vinden.

De waaier aan tools en kanalen kan er ook voor zorgen dat je instroom groter wordt, maar niet altijd kwalitatiever is. En da’s jammer, want je verliest kostbare tijd met het afhandelen van ongeschikte kandidaten of het najagen van niet-beschikbare profielen.

Wat als de technologie vóór jou werkt?

Weet dat het ook makkelijker kan. Wanneer je aan de slag gaat met een VMS-platform met geïntegreerde hr-tools, krijg je toegang tot rekruteringsmarkten van generieke tot specifieke profielen.

proUnity is zo’n all-in-one platform waarbij je gratis toegang krijgt tot een gecontroleerde marktplaats van beschikbare externe freelancers en consultants.

Al wat je moet doen is je vacature uitzetten op proUnity en je ontvangt proactief voorstellen van kandidaten die én de nodige capaciteiten hebben én beschikbaar zijn. Heel handig, het volledige recruitmentproces zit gecentraliseerd in één overzichtelijk platform voor jouw gemak. Lang leve de technologische evolutie!

We support and advise companies in the set up of a cost-effective hiring and management strategy for their contingent workers. Bekijk alle berichten van proUnity