SLUIT MENU

Uitzendwerk verder op herstelpad in juni

In juni 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +12,22% t.o.v. de vorige maand (op basis van cijfers die zijn gecorrigeerd voor seizoens- en kalenderinvloeden). Dit meldt Federgon, de beroepsvereniging van HR-dienstverleners in België.

Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +13,04% in het arbeiderssegment, en met +11,26% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -25,38%.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -25,38%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -28,75% in het arbeiderssegment, en met -20,71% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 84,67 punten in juni 2020 tegenover 75,45 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Need this information in English?

Check this link

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy