SLUIT MENU

Uitzendarbeid groeit weer met bijna een kwart

Uitzendwerk ondersteunt economisch herstel

In mei 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +22,01% to.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Dat meldt de federatie van de HR-dienstverleners Federgon. Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +18,68% in het arbeiderssegment, en met +26,11% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -28,81%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -33,98% in het arbeiderssegment, en met -21,50% in het bediendesegment.

“De uitzendsector toont wendbaarheid en draagt bij tot de economische doorstart doorheen verschillende fasen van de exitstrategie” zegt Federgon.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy