"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Perspectief, geduld en innovatie: ondernemen in coronatijden

Je niet van je sokken laten blazen door een crisis als deze. Het is voor freelancers gemakkelijker gezegd dan gedaan. De ene kiest ervoor zich terug te trekken en de situatie even af te wachten. De andere stort zich op de digitale trein, bij nog anderen zinkt de moed hen in de schoenen.

En ondertussen aan advies geen gebrek. Hoe je tegen deze periode aankijkt verschilt van persoon tot persoon en van onderneming tot onderneming. Je persoonlijke veerkracht speelt mee, je type business en de rol die het ondernemerschap in je leven inneemt.

Welk advies jou verder helpt is dus evengoed persoonlijk.

Freelanceplatform Jellow pikte de visie van thought leader Gary Vayerchuck op die in een simpele tweet meteen een handige kapstok aanreikt om tijdens deze crisis het freelance-ondernemerschap vanuit een bredere visie te benaderen.

“Perspectief, geduld en innovatie”

In sé is deze crisis de economisch wetmatige recessie waar we ons toch al een aantal jaren voor behoedden. Ze heeft ons dan wel overspoeld, maar als ondernemer ben je maar beter beducht tegen periodes van recessie. En hoewel we als freelancer vaak de neiging hebben om heft in eigen handen te nemen, moeten we in dit geval op bepaalde vlakken toch de controle loslaten. Toch kunnen we ons ondernemerschap versterken, ook al draait onze business op een lager pitje. Want datgene waar je nu tegenaan loopt in je businessmodel, is nét datgene waarmee je in de toekomst creatief het verschil kan maken, als je maar durft te veranderen.

Hoe je vanuit dit perspectief je business succesvol doorheen een recessie loodst lees je in de recent verschenen blogpost van Jellow.

Afbeelding: Lina Trochez